PS Interview: MU

Partyscene Redactie | 7 februari 2005
headlines



Tekst: Jesse Voorn

Een beetje bizar is jullie muziek wel?
Mutsumi: “Dat beschouw ik als een compliment. Wij proberen geen standaard muziek te maken en als die bizar of gek klinkt dan is dat alleen maar goed. Wij houden er nou eenmaal van om gek te doen.”

Het is geen makkelijke muziek om naar te luisteren. Zo doe je op de nieuwe single ‘Paris Hilton’ een kakelende kip na en zijn je vocalen krijserig en ijl.
Mutsumi: “Het is niet makkelijk voor je oren nee, haha. Wij willen gewoon een reactie uitlokken met onze muziek en het maakt niet uit welke. Als je het leuk vindt is het prima, maar er zijn ook mensen die onze muziek haten en dat vind ik ook een compliment. We hebben dan wel hun aandacht getrokken en het geeft aan dat we anders zijn dan het gemiddelde.

Willen jullie shockeren?
Mutsumi: “Ja. Ik wil mensen graag shockeren en provoceren. Dat geeft me energie. Wij maken geen populaire muziek en je kunt niet iedereen tevreden houden.”

Toch is ‘Paris Hilton’ inmiddels jullie tweede hit?
Mutsumi: “Dat is inderdaad vreemd. Ik wist niet eens dat het nummer zo populair was. Wel leuk en het is ook wel goed. Geeft toch aan dat mensen eens wat anders willen horen dan mainstream muziek. Veel mensen denken ook dat ‘Paris Hilton’ een diss is naar Paris Hilton, maar dat is onzin. Ik ben echt een fan van haar en ze is erg aantrekkelijk en sexy. Ik hou wel van haar stijl en daarom heb ik dat nummer geschreven.”

Je bent getrouwd met producer Maurice Fulton, die de muziek en teksten van Mu bedenkt. Komt het doordat jullie een stel zijn dat jullie zo ongedwongen muziek maken?
Mutsumi: “Dat heeft er zeker mee te maken. We voelen ons erg op ons gemak bij elkaar en daardoor ontstaan er bepaalde dingen die er anders niet zouden zijn. Ik zou het erg moeilijk vinden om me zo te laten gaan bij andere mensen. We doen alles samen en dan durf je ook gek te doen bij elkaar.”

De basis van de muziek is electro. Valt Mu in de categorie dance?
Mutsumi: “Laten we het Mu-punk noemen. Het is punk dance waar je goed op kunt dansen. Het grootste deel van onze muziek is dance, maar we gaan wel veel verder dan dat alleen. Er zit dance in, maar ook rock en andere invloeden. Ik wil gewoon niet meegaan in die dance- en electro hype. Wij zijn onze eigen scène.”





Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws