Finale Visual Sensations in de Melkweg (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De finale van de eerste landelijke VJ wedstrijd is op zaterdag 12 februari in de Melkweg (The Max) te Amsterdam. Aanvang 20.00 uur. Acht VJ-teams strijden met live VJ-sets van telkens 15 minuten om de hoofdprijs. Na de prijsuitreiking gaat de avond over in de Crossfader dancenight.

De finalisten zijn: Visual Kitchen (Belgi), Rsistance lectronique en SXNDRX (Centraal-Oost-Nederland), Subliminal Mess. (Zuid-Holland), SF&L en mnk (Noord-Nederland), the organisation of imagination (Zuid-Nederland) en Drifter TV Live (Noord-West-Nederland). M.m.v. DJ L-Dopa. Hosts: Ruben Dingemans en MTV Presenter Leena.

De winnaar ontvangt de allernieuwste SONY digitale videocamera (t.w.v. 6500) met SONY Vaio montagecomputer en mag optreden tijdens het PixelACHE Festival 05 Helsinki in Finland. De vaste jury van Visual Sensations bestaat uit: Gerald van der Kaap (kunstenaar/VJ), Jacqueline Oskamp (publicist) en Lucas van der Velden (programmeur Sonic Acts en videokunstenaar). De jury wordt deze avond uitgebreid met Juha Huuskonen, directeur van het Finse PixelACHE festival en Thomas Dumke van CYNETart festival uit Dresden, waar winnaar nummer twee optreedt.

Meer informatie over de finale en kaartverkoop is te vinden op www.visualsensations.nl, maar ook VJ-profielen en een videoclip van de finalisten. De finale wordt live uitgezonden via www.fabchannel.com.

Symposium over VJ-Cultuur
Paradiso - za 12 februari vanaf 11.30 15.30 uur
Overdag vindt in Paradiso een symposium plaats over verleden, heden en toekomst van de VJ-cultuur. Door middel van presentaties, voordrachten en een discussie wordt dit fenomeen onder de aandacht gebracht. Met: Micha Klein (beeldend kunstenaar / VJ), Marga van Mechelen (UvA), Geert Mul (mediakunstenaar) en Dirk de Wit (Digitaal Platform van IAK en IBK - Belgi). Discussie onder leiding van Jacqueline Oskamp met Eelko Anceaux (Chemistry), Hans Beekmans (Live Cinema), Arnold Fabrie (Photonic) en Annemie Maes (Looking Glass). Genteresseerden zijn van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie. Meer informatie: www.visualsensations.nl.

WONDERWALL
Nederlands Instituut voor Mediakunst/Montevideo - za 12 februari 17.00 uur. Om 17.00 uur s middags is de opening van de tentoonstelling WONDERWALL met werken uit de eigen collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Deze weerspiegelen de esthetiek van veel hedendaagse VJ-performances en plaatsen deze in een historisch kader. In de tentoonstelling is tevens het onderzoek 'VJ Cultuur: een fenomeen in geschiedenis, presentatie en perceptie' te bekijken. De tentoonstelling loopt tot en met 26 februari. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.montevideo.nl.

Visual Sensations wordt mogelijk gemaakt door: FAPK, FPPM, Prins Bernhard Cultuurfonds, ThuisKopie Fonds, VSBfonds, Mondriaan Stichting, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Finland en wordt gesponsord door SONY. Paradiso-Melkweg Productiehuis wordt structureel gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W.

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws