PS Interview: Technotronic

Partyscene Redactie | 25 januari 2005
headlines


Tekst: Jesse Voorn

Iedereen kent de grote hits, maar haast niemand weet dat jullie nog bestaan. Ik was even verbaasd?
Helen: “Toch zijn we nooit echt weg geweest. Technotronic is nog hartstikke levend en we groeien nog steeds. We zijn vorig jaar al begonnen aan een comeback, maar dit jaar komen we echt helemaal terug en zul je ons weer regelmatig zien.”

Komt er ook nieuw materiaal?
Helen: “Jazeker. We komen binnenkort met een nieuwe single en daarna komt er zelfs een nieuw album. Maar ik kan er nu nog weinig over zeggen. Het moet een verrassing blijven, maar het wordt wel te gek. Ik heb onlangs wat nieuwe producties gehoord en die hebben weer dat echte, ouderwetse Technotronic gevoel, maar toch wel iets meer aan deze tijd aangepast.”

Pump Up The Jam ging maar liefst 3,5 miljoen keer over de toonbank en is de succesvolste Belgische hit ooit. Waarom is dat nummer nog steeds zo populair?
Helen: “Dat nummer zit gewoon verbluffend goed in elkaar. Het is heel simpel, maar heeft een ontzettend lekkere drive. Het is echt een dansvloerkraker. Bovendien kent iedereen de tekst en melodie en kan iedereen die ook meezingen.”

Oorspronkelijk komt Technotronic uit België; is dat nog steeds zo?
Helen: “Het is in principe nog steeds een Belgische act ja, want daar komen de producers vandaan. Ik woon zelf in Duitsland, maar het zijn niet zulke grote afstanden hoor. Ik zit er niet vanaf het begin bij overigens. Vroeger ging ik al helemaal uit mijn dak op Pump Up The Jam en This Beat Is Technotronic en daarom vind ik het een eer om nu bij ze te mogen zingen. Dat doe ik nu drie jaar.”

De samenstelling veranderde vroeger soms per optreden. Ook was de zangeres die de nummers inzong een andere dan die de nummers op het podium playbackte. Is dat nog steeds zo?
Helen: “Ha, nee. Ik zing de nieuwe nummers in en op het podium zing ik ook alles. Maar Technotronic bestaat op het podium nog steeds uit één zangeres en twee dancers.”

Wat kunnen we zaterdag in de More verwachten?
Helen: “We gaan het originele geluid uit het begin van de jaren negentig weer nieuw leven inblazen. Alle grote hits zullen voorbij komen. We hebben wel enkele remixen gedaan, maar het oorspronkelijke materiaal blijft het sterkst. In de jaren negentig was er op een gegeven een moment wel heel veel Technotronic, dus het was goed om even niets te doen. Maar nu zijn we klaar om het oude publiek terug te krijgen, maar zeker ook om een nieuw publiek voor ons te winnen. Het wordt een groot feest. Ik ben er zeker van dat we weer dezelfde status krijgen als vroeger.”

Gaan we de nieuwe single ook horen?
Helen: “Dat weet ik nog niet, maar als je hem hoort dan herken je hem zeker. Het is een echt Technotronic nummer namelijk.”

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur.
De voorverkoop gaat via www.clubmore.nl en www.ticketbox.nl
Club More... opent haar deuren beide avonden om 23h00.

Voor meer informatie, surf naar www.electronation.nl of www.clubmore.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws