Off_Corso hot spot tijdens Filmfestival Rotterdam

Partyscene Redactie | 19 januari 2005
headlines



Wie zijn wekelijkse dosis films serieus neemt, zit vanaf 26 januari goed in Rotterdam. Daar barst de 34e aflevering van het Internationale Filmfestival los, kortweg IFFR (spreek dat maar eens hardop uit, een keer of tien). De aftrap is woensdagavond met de Franse openingsfilm 10e Chambre.

Donderdag gaat de boel echt los en kun je van tien uur 's ochtends tot na middernacht filmzalen afstruinen, op zoek naar pareltjes uit landen als Engeland, Iran, Japan, de VS, Duitsland en Zuid-Korea. Uit dat laatste land komt regisseur Kim Ki-Duk die twee nieuwe films naar het festival mee neemt.
Vorig jaar behoorde zijn Spring, Summer, Fall, Winter & Spring tot de publieksfavorieten.

Andere aanraders zijn het veelbejubelde 2046 van de Aziatische Wong Kar Wai (In The Mood For Love), het onlangs met Golden Globes bekroonde Sideways en het provocerende The Edukators van de Duitse ex-politieke activist Hans Weingartner. Die film gaat over een stel brutale jongeren die sjieke huizen van welgestelde zakenlieden overhoop halen. Ook heel bijzonder schijnt Casshern te zijn, een apocalyptische Japanse sciencefictionfilm met spectaculaire special effects.

Maar er is meer te doen in de Maasstad rond het IFFR 2005. Zo zijn er verschillende exposities in museum Boijmans van Beuningen, Tent en de Rotterdamse Schouwburg, kun je naar allerlei talkshows & debatten en organiseren veel Rotterdamse clubs volop feesten rond het festival.

Off-Corso neemt dit jaar een speciale plek in tijdens het IFFR. De Rotterdamse club heeft een dagelijks programma onder de noemer Hot Spot. In de vooravond kun je kijken naar werk van nieuwe film & VJ-talenten uit Istanboel, Bristol en Baghdad (!). Na elf uur s'avonds nemen dj's de boel over.

Hoogtepunt wordt maandagavond 31 januari, al een aantal jaren een legendarische avond tijdens het IFFR. Zo draaide in het verleden LTJ Bukem al eens de pannen van het dak aan de Kruiskade 22. Dit jaar is de Haagse dj Sander Kleinenberg de publiekstrekker. Voor slechts 5 euro sta je binnen.
Maar kom op tijd, want de rijen staan traditioneel tot om de hoek.

Ook voor de films is het slim om van tevoren te reserveren. Dat kan vanaf zaterdag 22 januari a.s. Wil je weten wat er draait, check de website of haal de speciale Volkskrant-bijlage die donderdag 20 januari verschijnt.

Meer informatie via:
www.off-corso.nl
www.filmfestivalrotterdam.nl



René Passet zal tijdens het Filmfestival vrijwel dagelijks verslag doen op Partyscene


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws