Amsterdam krijgt waarschijnlijk nieuwe popzaal

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Harry de Winter wil samen met zijn vrienden Bob Meyer en Leon Ramakers de oude tramremise in Amsterdam West omtoveren tot een soort Center Parcs voor de liefhebber van alternatieve kunst. De plannen zoals De Winter die woensdag presenteerde, schetsen een pretpark voor kunst en popcultuur. Het Parool spreekt over acht filmzalen, twee theaters, een nachtclub en daarnaast ook een popzaal met een capaciteit tussen Paradiso (1500) en de Music Hall (5500). De bezoeker moet er een hele dag kunnen genieten van kunst en cultuur. Volgens de gouden IKEA-formule komt er zelfs een kinderopvang voor de stappende ouder.

De Hallen, zoals het kunstparadijs vooralsnog genoemd wordt, moeten binnen twee jaar gebruiksklaar zijn. De deelraad van het stadsdeel Amsterdam West moet in maart haar akkoord geven aan de plannen. Wethouder Weevers heeft goede hoop dat dat gaat lukken, zo blijkt uit zijn reactie tegenover de Amsterdamse krant.

Vorig jaar september kondigde de Amsterdamse club Panama aan het derde poppodium te willen worden naast Paradiso en de Melkweg. Toen leek dat een hele logische zet. In een stad als Amsterdam zou immers genoeg plaats moeten zijn voor drie poppodia die ruimte bieden aan alternatieve popmuziek en dance acts. Nu lijkt die derde plaats op de popzaalranglijst iets minder voor het grijpen te liggen. Toch maakt Panama-directeur Ren Vidal zich geen zorgen: Er mag van mij nog veel meer gebeuren in de stad. Dat is ook goed voor ons. We vissen niet uit dezelfde vijver. Ons podium kan met live acts niet meer dan 900 mensen aan, deze hal is veel groter. Ik denk dat het de aantrekkingskracht van Amsterdam alleen maar kan vergroten als het goed wordt opgezet. Voor mij kan het op dat gebied dan ook niet genoeg zijn. Natuurlijk, je kunt niet overal naartoe. Maar het biedt ook kansen. Je kunt bijvoorbeeld een after-party organiseren die goed aansluit op een concert in zon grote zaal.

Andere podia waren donderdag reeds vertrokken naar het jaarlijkse Eurosonic/Noorderslag festival en seminar in Groningen en daarom niet meer bereikbaar voor commentaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws