Legale downloads funest voor Dance Tracks

Partyscene Redactie | 12 januari 2005
headlines


Manager Ewout (a.k.a. dj Riskid) zegt dat dit mede te wijten is aan de lage prijzen van grote winkels zoals Media Markt. Vroeger was de cd-verkoop de helft van Dance Tracks’ omzet. Het bijzondere assortiment van de winkel kan nu makkelijk gedownload worden.
Verkoper Edgar (a.k.a. dj Edgarage) baalt enorm van de opheffing. Vreemd vindt hij het echter niet, want waarom zou je nog platen kopen als je de muziek op cd kunt krijgen en makkelijk kunt downloaden? Daarnaast zijn platen niet bepaald makkelijk te vervoeren. Aanvankelijk waren er nog wel trouwe vinyl-aanhangers, maar tegenwoordig staat muziek al maanden online voor het in de winkel komt te liggen.

In februari zal er een grote uitverkoop van zowel de groothandel Rythm Import als de winkel komen, waar Ewout overigens na acht jaar zal vertrekken. Afhangend van het aantal klanten gaat Dance Tracks ook op zaterdagen open en dan zullen er speciale acties plaatsvinden. Wanneer de winkel definitief sluit is nog niet bekend, er loopt nog een huurcontract.
Het assortiment van de importzaak wordt overgeplaatst naar platenzaak Rythm Import in dezelfde straat.

.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws