PS interview: Erwin Unger en Michiel Singer

Partyscene Redactie | 6 januari 2005
headlines


Tekst: Jessica Numann

Kunnen jullie wat vertellen over de beginperiode van Silly Symphonies?
Erwin: “We waren indertijd zelf onwijze feestbeesten. Roxy was in die tijd heel populair, dus daar waren Michiel en ik vaak te vinden. We woonden in Den Haag en daar was gewoon niet zoveel te doen, dus dachten we: dat kunnen wij beter! Zo zijn we op het idee van Silly Symphonies gekomen. Ons eerste feest was in Den Haag, in de toenmalige Staatsdrukkerij. Door een misrekening hebben we ongelooflijk verlies gedraaid, maar we vonden dat we door moesten gaan. We waren gewoon heel goed!”
Michiel: “Ja, we zitten al sinds 1988 in de housescene. We zijn ook een aantal keer naar Ibiza geweest en op een heleboel verschillende houseparty’s. We hebben onwijs veel bijgeleerd in de eerste periode van Silly Symphonies. In het begin ben je minder kritisch in wat je binnenhaalt, maar op een gegeven moment moet je jezelf ook gaan afvragen wat je eraan overhoudt.”

Waarin verschilt Silly Symphonies van andere organisaties?
Erwin: “Toen we begonnen, waren we een van de eerste en dus origineel. Maar ja, er zijn in de loop der jaren zo ontzettend veel organisaties bijgekomen! Ons sterke punt is de diversiteit: naast het opzetten van feesten hebben wij club Silly’s in Den Haag en strandtent Naturel in Scheveningen geopend. Die naam is overigens sarcastisch bedoeld, de tent ligt pal naast een naaktstrand. Onze ‘extra’s’ helpen uiteraard mee aan de naamsbekendheid.”
Michiel:”Wij zorgen elk feest voor een ander, leuk thema met alles erop en eraan. We besteden veel aandacht aan de aankleding en de sfeer. En goede dj’s: Remy heeft eigenlijk op elk feest gedraaid, hij is met ons meegegroeid.”

Erwin, hoe gaat het eigenlijk met club Silly’s?
“Heel goed! Ik vind het wel opvallend dat clubs of feesten die in een bepaalde stad worden gegeven zo ‘in die stad’ blijven. Er komt alleen maar publiek van dichtbij op af. Club Silly’s trekt alleen Hagenezen en Rotterdammers. Maar wij voegen zeker iets toe aan het Haagse nachtleven.”

Wat is jullie persoonlijke hoogtepunt van 12 ½ jaar Silly Symphonies?
Erwin: “Ik heb verschillende hoogtepunten meegemaakt. Super waren de strandfeesten met zwembaden die we hebben gegeven. Fantastisch! Ook hebben wij het eerste feest in de Beurs van Berlage georganiseerd, dat was ook heel bijzonder. En verder…eh...Tuschinsky, Sound Vision, allemaal hoogtepunten!”
Michiel:” Daar ben ik het deels mee eens. De Beurs van Berlage was heel gaaf, het was het eerste grote feest voor over de 1000 bezoekers en binnen een week was het uitverkocht! Tuschinsky zie ik niet echt als een hoogtepunt, al was het wel leuk!”

Welke grote namen hebben jullie weten te regelen?
Erwin:”Pfff, wie niet? Ik denk dat we ze allemaal wel hebben gehad. Jeff Mills, John Doe en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.”
Michiel: “Veel buitenlandse artiesten. Mijn persoonlijke favoriet is Derrick May, hij komt zaterdag op het feest trouwens ook weer draaien! Laurent Garnier is een topper en natuurlijk Remy.”

Wat is het meest bizarre wat jullie ooit hebben meegemaakt?
Erwin: “Dat is met stip het oud & nieuwfeest dat we in Schiedam zouden geven. Alles was klaar, het bier stond al in de koelkast, er waren 2000 kaarten verkocht en toen werd het op de dag zelf afgelast! De wethouder die ons een vergunning had toegezegd, was er die week even niet. Zijn plaatsvervanger vond ons feest toch niet zo’n goed idee en weigerde alsnog toestemming te geven. Wat was dat balen!”
Michiel: (lacht) “Daar sluit ik me volledig bij aan. Die wethouder stopte zijn kop gewoon in het zand, deed alsof hij niets had toegezegd!”

Michiel, wat is de reden geweest dat je vier jaar geleden bent gestopt met Silly Symphonies?
“Ik wilde iets totaal anders gaan doen en ben de reclame in gegaan. Dat doe ik overigens nu niet meer, ik werk nu voor een drankenfabrikant. We produceren onder andere de superwodka Stolichnaya!”

Tot slot: Erwin, wat zijn je plannen voor de toekomst met Silly Symphonies?
“We zijn bezig met het organiseren van een festival, het wordt inhoudelijk heel anders dan andere feesten. Meer wil ik er nog even niet over kwijt, dat is een verrassing! In de toekomst wil ik sowieso iets in de horeca doen, maar in verband met de ongunstige Nederlandse economie wil ik het klein houden.
Maar zoiets als club Silly’s is bijvoorbeeld altijd een ambitie van me geweest en ik vind het geweldig dat het is gelukt!”


12,5 jaar Silly
8 januari 2005
Locatie: Club Silly, Paard van Troje
Line-up: Marcello, Remy, Dimitri, Kurtis Blow, Derrick May, e.a.
Check voor meer info: www.sillysymphonies.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws