ID&T Radio eist domeinnaam SlamFM op

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het landelijke commercile radiostation 'ID&T Radio' gaat zeer waarschijnlijk op 1 januari 2005 de naam van het dance station veranderen in SlamFM. Eerder gingen er al geruchten dat het station de naam zou veranderen in ID&T FM. Maar dit blijkt niet te kloppen.

Omdat ID&T de naam wil veranderen in SlamFM wil men naast de naam Slamfm.nl ook de domeinnaam Slam.FM hebben. Maar die naam is momenteel al in gebruik door Vincent Bruijnes, eigenaar van internet provider NLISP. Bruijnes is ruim een half jaar geleden met een internet stream gestart onder de naam SlamFM. Dit had niets te maken met ID&T, dus van concurrentie was geen sprake met het huidige ID-T.

Kort Geding
Toch kreeg Bruijnes een waarschuwing van Bas Meijer (directielid en jurist van ID&T) het domein per direct af te staan aan ID&T en de webstream en overige activiteiten te stoppen. Anders zou een kort geding volgen, zo laat Bruijnes weten.

Bruijnes: Naar onze mening is het voeren van een webstream voor een internationaal publiek geen inbreuk op hun bedrijf dat zich richt op de Benelux en helemaal aangezien ze destijds ook nog helemaal geen SLAM!FM heetten.

Vanwege de hoge kosten die Bruijnes tot nu toe heeft gemaakt wil Bruijnes de domein naam niet zomaar afstaan. ID&T mag de domein naam hebben voor 15.000 euro, maar ze willen niet meer dan 3.000 euro bieden. Daarom heeft Bruijnes besloten de domein nog te behouden.

Bruijnes: "Op dit moment zijn de speculaties omtrent ID&T dus erg opgewakkerd en wordt er ook druk gespeculeerd over de rol die www.slam.fm zou kunnen spelen in dit verhaal. Hiertoe hebben wij duidelijk op onze site melding van gemaakt dat wij in generlei verband gebracht kunnen worden met ID&T dan wel SLAM!FM. Hierbij hopen we een statement te hebben gemaakt naar onze luisteraars en de mensen die in de geruchtenstroom van ID&T zitten."

Bij ID&T was wederom niemand bereikbaar voor enig commentaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws