Dancescene toont betrokkenheid bij Azi

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

In 24 uur is onder leiding van promotiebureau Ape een plan gelanceerd dat bijdraagt aan het inzamelen van geld voor de door de vloedgolf getroffen gebieden in Azi. Riel, eigenaar en directeur van Ape zat woensdagmiddag met mede feestpromotor Cliff van FCA Music te praten over de mogelijkheden om tijdens de diverse dance avonden, die tijdens de oud- en nieuw plaatsvinden, te collecteren voor de overspoelde gebieden in Azi. Bij enige rondvraag bij overige organisaties bleek dat het animo voor dit initiatief hoog was. Al snel was er een lijst met 28 deelnemers afkomstig uit heel Nederland die hun bijdrage wilden leveren aan de actie.

De wijze van collecteren wordt door iedere deelnemende organisatie zelf ingevuld. Wel zijn er vanuit Ape een aantal suggesties. Zo stelt de Haagse organisatie voor aan zaaleigenaren om een deel van de huuropbrengst aan het goede doel te geven. Ook de artiesten worden opgeroepen om een deel van hun gage in te leggen. Vanuit de verschillende deelnemende organisaties komt ook veel initiatief. De directie van de Melkweg heeft toegezegd dat elke euro die de bezoeker tijdens Oud&Nieuw doneert voor de slachtoffers in Azi wordt verdubbeld. Het Patronaat in Haarlem geeft al het tipgeld dat tijdens oud en nieuw wordt binnengehaald aan de hulpverlenende instanties in Azi.

De branche-organisatie voor dance minnend Nederland, de BVD, zal gaan fungeren als centraal inzamelpunt. Zij openen een bankrekening waar de deelnemers hun geld op kunnen storten. Vervolgens zorgen zij ervoor dat het geld volgende week wordt doorgesluisd naar Giro 555.

In der haast is er ook een ontwerper gevonden die een logo heeft ontworpen dat gevoerd kan worden om de actie te ondersteunen. Ontwerpbureau Voutloos, dat voor verschillende organisaties in de housewereld logos en flyers ontwerpt, heeft nu geheel belangeloos een logo voor deze actie ontworpen. Dit logo wordt in de komende dagen via het internet onder de deelnemende organisaties verspreid zodat deze het kunnen voeren bij hun inzamelingsacties.

Nu staat de teller van deelnemende organisaties op 28. Er zijn er echter veel meer benaderd, hoeveel er uiteindelijk deel zullen nemen aan deze actie wordt maandag bekend.

Op de achterzijde is een lijst van deelnemende organisaties, clubs & podia te vinden. Zij zullen allen tijdens de Oud & Nieuw feesten op hun eigen wijze collecteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws