2004: een veelbewogen jaar voor Laidback Luke

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

2004 loopt tegen zijn einde, tijd voor een jaaroverzicht van de ambitieuze
Hoofddorper. In een jaar van nieuwe labels, buitenlandse boekingen en breuken met platenmaatschappijen heeft het de inmiddels 28 jarige Laidback Luke een behoorlijk intensief jaar achter de rug. Mixmash Records, Anna's Agency en optredens in een DJ Boyband hebben veel voor Luke betekent.

Begin dit jaar begon Laidback Luke met het opzetten van zijn eigen label, Mixmash. De eerste release "More Than Special" heeft tot een aantal optredens geleidt op onder andere Pleasuredome in de Heineken Music Hall en MTV Fusion in het Amsterdamse Concertgebouw, waar hij optrad met klassieke muziekanten en een operazanger.

In april was het tijd voor de stap naar Duitsland. In Hamburg draaide Luke zijn eerste set op Duitse bodem en niet zonder succes! De avond was zeer geslaagd en zorgde voor een samenwerking met een Duits boekingskantoor. Verder buitenlands succes was er in Engeland, waar hij werd gevraagd op te treden tijdens Fatboy Slim's Big Beat Boutique in Turnmills, net als het prestigieuze Homelands festival waar artiesten als Roger Sanchez, Fatboy Slim, Dizzee Rascal en Groove Armada ook present waren.

In mei besloot Luke te veranderen van boekingskantoor. Ze zijn hard bezig voet aan de grond te krijgen in het buitenland, en begint er nu enigszins schot in te komen." Met eerder genoemde optredens in Engeland, maar ook met festivals als Roskilde in Denemarken, wat het hoogtepunt was van de zomer, en het Tribu Festival in Malta lijkt dit doel steeds dichter binnen handbereik te komen.

Na het remixen van artiesten als Murk, Patrick Alavi, Steve Angello en Superchumbo is Laidback Luke aan de slag gegaan met de tweede release voor zijn Mixmash label. "F*CK THE REVOLUTION" ligt sinds november in de winkel en krijgt lovende kritieken van mensen als Danny Howells, Lucien Foort, Chris Rubix, Patrick Alavi en Steve Angello. Ook op de nationale n intenationale radio stations wordt er veel aandacht aan de release besteed.

Ook is Luke enorm druk bezig aan zijn derde produceralbum. Na "Psyched Up" en "Electronic Satisfaction" in 1999 en 2002 is het tijd geworden voor een nieuwe weg. Welke weg het precies wordt zal in begin 2005 bekend worden. Veelbelovend zal het in ieder geval worden, afgaande op zijn laatste werk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws