JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 29 december 2004
headlines


De helden van 2004: Mathew Jonson, Robag Wruhme, Trentemoller, Joris Voorn, Steve Bug, James Holden, Donnacha Costello, Eric Prydz, Luciano, Prom, Madskillz, Gabriel Ananda, Dominic Eulberg, John Tejada, Dirt Crew, C-Jay, Solid Groove, Villalobos, Tiefschwarz, dj T.

Het was qua goede platen –voor mij althans- een uitstekend jaar, ik heb een enorme hoeveelheid vinyl gekocht, de techniek zorgt ervoor dat thuis produceren een stuk eenvoudiger is geworden, zodat nog meer mensen hun creativiteit kwijt kunnen.

Andere fijne ontwikkelingen: de toenemende populariteit van Minimal House/Techno, het hosten van Weekender op 3FM met Eric de Man, de dalende Dollar (maakt shoppen op internet stukje goedkoper), ADE, de voortschrijdende techniek (Final Scratch en andere programma’s), de terugkeer van het artiesten-album, I-tunes (en andere programma’s), Jerome Live, het Function One geluidssysteem, de terugkeer (in een modern jasje) van Acid, Sonarfestival in Barcelona.

Minder leuk: de populariteit van de “Tralala/ Niks aan de hand/Iemand nog een biertje?”House, het zien van steeds dezelfde 5 dj’s op alle feesten en partijen, het gebrek aan durf van de programmeurs, de overkill aan zomerfestivals, het Urban/Eclectisch geneuzel, de afname van xtc-consumptie, de prijzen van kaartjes en drankjes in clubs en op feesten, de dj met alleen nog cd-mappen, het sluiten van Dance Tracks, ID&T radio wordt middle-of-the-road station, sms schermen op feesten, gemeentebeleid in Amsterdam.

Dat was 2004 in een notendop, we zullen zien wat 2005 ons brengt.

Na 3 jaar met veel plezier mijn wekelijkse column te hebben geschreven, heb ik besloten ermee op te houden. Na ongeveer 140 stukjes is voor mij de (creatieve) koek een beetje op, ik wil niet dat mijn stukjes saai of ongeïnspireerd worden.
Vanaf deze plek bedank ik iedereen die de afgelopen jaren Jefferson’s High Five heeft gelezen.Voor goeie muziek-maar wie ben ik om dat te zeggen- kun je natuurlijk elke zaterdagnacht luisteren naar Weekender op BNN/3FM, het radioprogramma dat ik samen met Eric de Man host. Iedereen een non-urban/non-eclectisch/spannend en vernieuwend 2005 gewenst!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws