Dana en Promo op Noorderslag Festival '05

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Promo en Dana zullen zaterdag 15 januari 2005 een buitengewone toevoeging
geven aan het Noorderslag festival te Groningen. Het festival staat bekend als ht evenement voor nieuwe Nederlandse en Europese popmuziek in Europa. Op meer dan 27 podia zullen 150 bands en Dj's hun muziek ten gehore brengen. Het is voor het eerst dat de Hardcore en Hardstyle muziekstromingen een kans krijgen op het Groningse podium. 'Noorderslag heeft een hoog aanzien in de dancescne maar richt zich meer tot de diverse pop podia', aldus Promo. Kennelijk kan Noorderslag niet meer om de hardere dance stijlen heen. Volgens Dana komt hiermee wel de wens in vervulling van het Nederlandse publiek.

Dana
Dana van Dreven heeft een vrouwelijke stijl die gekenmerkt wordt door een cross-over van verschillende genres van Harddance muziek. De mix van Techno, Trance en Hardstyle waarmee ze enkele jaren geleden is begonnen, is erg populair. Haar laatste mixalbum, uitgebracht in april 2004, verkocht in de eerste week meer dan 20.000 exemplaren. In de nabije toekomst zal Dana zich meer gaan richten op eigen producties en haar label Danamite; begin 2005 zal haar eerste artiesten-album verschijnen.


Promo
Sebastian Hoff, Promo, staat bekend om zijn harde en rauwe sound. Sinds midden jaren negentig is hij actief bezig in het Hardcore circuit. Uiteindelijk resulteerde dit in het opzetten van zijn eigen platenlabel in de zomer van 2000; The Third Movement. Onder dit label heeft Promo meer dan 50 producties uitgebracht. Naast Promo's producties, brengt The Third Movement muziek uit van zo'n vijftien artiesten met verschillende achtergronden en muziekstijlen.

'Never Compromise' is de titel van Promo's laatste dubbelalbum waarin de luisteraar wordt teruggebracht naar de essentie van Hardcore. Het album bestaat uit een verzameling van Promo's eigen producties en coproducties met bekende artiesten uit de Hardcorescne. In de eerste week kwam 'Never Compromise' op plaats 79 binnen in de album top 100 en heeft in totaal 7 weken in de lijst gestaan.

Dana en Promo te horen tussen 01.00 en 03.00 uur in de Kelder op het Noorderslag Festival 2005 te Groningen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws