PS Interview: Kevin Saunderson

Partyscene Redactie | 23 december 2004
headlines


Hier in Nederland draaien veel dj’s de ‘eclectic sound’, een combinatie van urban, rock, pop en house door elkaar. Het is een echte hype. Jij reist over de hele wereld, zie je die hype ook ergens anders? Wat vind je er van?
(Markus Rokkens, Den Haag)

Kevin: “Ik reis over de hele wereld en heb daardoor de kans veel dj’s te horen draaien. Ik hoor die mix van stijlen eigenlijk nergens. Ik heb het maar een keer gehoord, en een keer raden waar? In Nederland, Rotterdam. De dj was goed, hij kreeg het publiek echt aan het dansen en draaide veel populaire platen. Die combinatie van heel uiteenlopende genres is niet mijn ding. Maar het gaat erom dat een dj draait waar hij/zij en het publiek zich lekker bij voelen. Wat voor mij niet werkt, kan voor een andere dj prima werken. En als je het als dj zelf erg leuk vind, moet je het zeker niet laten!”

Je draait op Loveland in de Beurs van Berlage en op het Extrema feest in Eindhoven. Je hebt vast veel aanbiedingen gehad, waarom draai je toch weer hier net als vorig jaar?
(Lobke de Graaf, Haarlem)

Kevin: “Ja, ik draai weer met oud en nieuw in Nederland. Het is een van mijn favoriete landen om te draaien. Ik heb er veel vrienden, maar ook veel fans. Krijg veel support hier. Het is een geweldige plaats om te zijn met oud en nieuw.”

Zal er ooit een album verschijnen van de Belleville Three (Derrick May, Juan Atkins en Kevin Saunderson, red.)? Heb je het er ooit over gehad met hen?
(Jochem Koeman, Den Haag)

Kevin: “Er zijn geen plannen om samen een album te maken. Ik denk niet dat Derrick May ooit nog zal produceren. Ik hoop uiteraard van wel, maar ik denk het niet. Het is ontzettend moeilijk om weer te gaan produceren als je het al zo lang niet hebt gedaan.”


Als je kijkt naar alle namen waaronder je geproduceerd hebt, welk pseudoniem heeft dan, denk je zelf, het geluid voortgebracht waardoor meeste dj’s zijn beinvloed?
(Laurens Busman, Amersfoort)

Kevin: “Als ik naar alle projecten kijk, denk ik toch dat Reese de meeste dj’s heeft beinvloed. Dat komt denk ik door de diepe, donkere Reese bas. Die heeft artiesten beinvloed zowel in de techno- als house en drum & bass scene.”

Je vrouw, Ann Saunderson, is een erg getalenteerde zangeres en heeft met je samengewerkt op diverse platen. Is het moeilijk om met iemand in de studio te werken die je zo goed kent?
(Jochem Molenkant, Eindhoven)

Kevin: “Ann en ik kunnen goed samenwerken. Dat doen we al sinds 1989. De laatste tijd hebben we niet samen in de studio gezeten. Er is tussen ons nooit een conflict in de studio. We laten elkaar vrij om ons talent en onze creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. We kunnen open aan elkaar vertellen wat we wel of juist niet goed aan elkaars werk vinden, zonder dat onze ego’s daarbij botsen, haha.”

Ik heb altijd graag willen weten waarom Detroit dj’s veel platen draaien met latin en tribal invloeden, terwijl hun producties een heel ander geluid hebben?
(Jean Jacobsen, Ede)

Kevin: “Ik kan niet voor alle Detroit dj’s spreken, maar als ik naar mezelf kijk: ik hou van ritme. Ik hou van groove. Ik hou van de combinatie in muziek. Ik hou ervan om mensen mee te nemen op een reis en hou er niet van maar een richting op te gaan. Latin en tribal platen zijn erg ritmisch en hebben een soort van erotisch gevoel in zich, dat terecht komt op de dansvloer. Ik kan me hier erg in vinden, dus is het ook een logische keuze deze platen te draaien in een set.”

Is er een plaat van Inner City onderweg?
(Wibo Lammerts, Utrecht)

Kevin: “Er ligt nu een single klaar, ‘Say Something’, die in 2005 gereleased wordt. Het is een erg uplifting track, met goede remixes.”

Ik heb onlangs een nieuwe plaat gehoord ‘Say Something’, die klinkt als Inner City, maar een vriend van me zegt dat het een oude Reese track is. Kun je ons vertellen wie gelijk heeft?
(Jillington, Amsterdam)

Kevin: “De nieuwe plaat is ‘Say Something’ by Kevin Saunderson presents: Inner City.”

Aanbevolen voor jou:
Waarom een liveset beter klinkt met oordoppen op maat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws