Dave Clarke & Marco Bailey in the Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Superclub The Matrixx gaat op 18 december en 28 januari techno! De Nijmeegse club zet dan twee Technotrixx avonden neer met op 18 december Speedy J (NL), Marco Bailey (B) en Amok (D) en op 28 januari Dave Clarke (UK), Jan Liefhebber (NL) en Steve Rachmad (NL).

Techno is voor The Matrixx niet nieuw - eerder traden Michel de Hey en Billy Nasty al aan. Deze vroege Technotrixx avonden vielen goed in de smaak bij een breed partypubliek dat zon beetje uit heel Nederland kwam. The Matrixx wil nu een fikse stap verder zetten door techno-grootheid Clarke naar Nederland te halen. Clarke staat bekend om zijn technische kunnen achter de draaitafels en om zijn ingetogen stijl. Clarke behoort tot de officieuze technotop, samen met Derrick May (USA). The Matrixx geeft met de komst van Clarke graag gehoor aan een wens van het publiek. Dat had laten weten de Brit graag een keer achter de bekende decks van de XX te willen zien.

Techno is een stroming die oorspronkelijk uit Detroit (USA) komt en zich kenmerkt door een fusie van elektronische muziek met industrile ritmes en geluiden. Of, zoals oer-groep Kraftwerk het in 1986 al verwoordde:

Synthetic electronic sounds
Industrial rhythms all around
Musique nonstop
Techno pop


Kraftwerk: "Techno Pop" (1986)

Die andere technoheld, Derrick May, is minder mild over zijn eigen muziekstijl en noemt het "just like Detroit, a complete mistake. It's like George Clinton and Kraftwerk stuck in an elevator." Techno heeft in Nederland nog steeds een enthousiaste aanhang, zoals ook bleek op de Winter Edition van Dance Valley, eerder deze maand.

The Matrixx eert op deze bijzondere Technotrixx avonden het ware technogevoel. De club wordt volkomen underground, industrieel en donker. Ook het lichtplan wordt volledig aangepast aan de komst van techno naar de Nijmeegse club. Kortom, techno zoals techno bedoeld is.


Parytinfo:

Technotrixx
18 december
2200 uur - 05.00 uur
Marco Bailey, Amok, Speedy J
Entree: 13 euro (alleen deurverkoop)

Technotrixx
28 januari
2200 uur - 05.00 uur
Dave Clarke, Jan Liefhebber, Steve Rachmad
Entree: 13 euro (alleen deurverkoop)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws