Trimbos waarschuwt voor verontreinigde cocaine

Partyscene Redactie | 13 december 2004
headlines


Lees hieronder het persbericht:

Negen mensen acuut in ziekenhuis opgenomen
GEVAARLIJK VERONTREINIGDE COCAÏNE IN NEDERLAND
Utrecht, 10 december 2004. Het Drugs Informatie Monitoring Systeem (DIMS)

Utecht, 10 december 2004. Het drugs Informatie Monitoring Systeem (DIMS) van het Trimbos-instituut waarschuwt voor sterk verontreinigde cocaïne in Nederland. Deze Cocaïne is verontreinigd met Atropine. De combinatie van deze middelen kan levensbedreigend zijn. Op dit moment is van negen personen bekend dat zij in het ziekenhuis zijn opgenomen met ernstige vergiftigingsverschijnselen na het gebruik van deze versneden cocaïne. Gebruikers van cocaïne dienen zeer voorzichtig om te gaan met dit middel.

Atropine werkt als tripmiddel, het geeft gezichts- en gehoorshallucinaties en kan de hartslag onregelmatig maken. Ook veroorzaakt het een verwijding van de pupillen en een verminderde zweetproductie.
Bij een overdosis atropine worden de volgende symptomen waargenomen: gezichtsen gehoorshallucinaties, rusteloosheid en gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid). In het uiterste geval leidt dit tot een dodelijke afloop als gevolg van ademhalingsstoornissen en hartritmestoornissen.

Het gebruik van Cocaïne is nooit zonder risico. Het Trimbos-instituut raadt gebruikers van Cocaïne dan ook aan hun drugs voor de zekerheid te laten testen bij een van de DIMS-deelnemers (www.drugs-test.nl). Voor verdere informatie over Cocaïne kunnen gebruikers contact opnemen met de Drugs Infolijn 0900-1995 (EUR 0,10 min)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws