Dance or Dump?

Partyscene Redactie | 2 december 2004
headlines


Dump?

"De afgelopen week heeft iedereen die ook maar enigszins betrokken is bij de dance in Nederland, als bezoeker, journalist, organisator of anders, het er wel over gehad: de toegangsprijzen voor dance events.

De aanleiding hiervoor is de tegenvallende kaartverkoop van de dance evenementen Thunderdome en Innercity waardoor organisator ID&T zich genoodzaakt zag een dump actie te ondernemen: per entreekaart van Innercity en Thunderdome mogen twee bezoekers naar binnen. De vraag van afgelopen week aan UDC, vanuit de pers en bezoekers, was dan ook of wij met dezelfde problemen geconfronteerd worden en wat onze (re)actie op deze beslissing van ID&T is.

Toegegeven, ook een kaartje voor een UDC dance event is niet goedkoop en ook wij constateren dat bezoekers steeds kritischer worden en waar ze voorheen alle dance events bezochten ze tegenwoordig een bewuste keuze maken. Zo zal ook Dance Valley – the winter edition op 4 december a.s. niet volledig uitverkocht zijn, maar met naar verwachting 25.000 echte dance liefhebbers zullen publiek en UDC er samen een onvergetelijke belevenis van maken.

Dance!

De ontwikkeling van de prijzen van een dance ticket en het gevecht om de gunst van de bezoeker is er niet één van de afgelopen maanden. Deze trend is voor UDC al langer zichtbaar en wij hebben ons daarom al eerder gerealiseerd dat (ondanks stijgende productiekosten) de prijzen van entree tickets een grens hebben bereikt. Vanuit dit besef werd de entreeprijs voor Dance Valley afgelopen zomer verlaagd terwijl ook de toiletten, de pendelbussen en het parkeren dit jaar gratis waren. Daarnaast zijn de toegangsprijzen van de andere UDC events in het afgelopen jaar niet of nauwelijks gestegen. Maar wij hebben niet alleen op de entreeprijzen gelet; ook de consumptie-prijzen hebben wij de afgelopen jaren niet verhoogd en van een aantal consumpties zelfs verlaagd.

In reactie op het verlagen van de toegangsbewijzen van dance events constateren wij dat de prijzen van tickets van UDC events al zo'n 15 – 20 % lager zijn dan bij vergelijkbare evenementen. UDC zal in de toekomst evenementen blijven organiseren waarbij er op één event meerdere area's zijn waar verschillende dance stromingen worden vertegenwoordigd door een groot aantal internationale en nationale topartiesten. Wij hebben gemerkt dat de dance liefhebbers deze evenementen zeer waarderen en zich ook ervan bewust zijn dat de kosten van een dergelijk evenement een stuk hoger zijn dan van een event met 1 area met slechts een handvol Nederlandse DJ's (zoals bijv. Sensation). Niettemin zullen wij ook in 2005 blijven proberen om de prijs van onze entreetickets lager te houden dan bij vergelijkbare events, echter de kwaliteit blijft voorop staan!"

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws