Uniek materiaal van 10 jaar Dance Valley gebundeld

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Een kansloze missie verklaren desgevraagd de kenners als op 23 juli 1995 een groep vrienden een dance feest op de voormalige vuilnisbelt van Spaarnwoude organiseert. Tien jaar later is het feestje van toen uitgegroeid tot het grootste en bekendste dance event ter wereld: Dance Valley Festival.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Dance Valley wordt er jubileumboek uitgebracht. Bij het samenstellen van het boek stond het festival zelf centraal en moest het ook een boek voor de bezoeker worden. Alhoewel de samenstellers zich voor de moeilijke taak gesteld zagen om het Dance Valley gevoel op papier weer te geven, zijn zij hier toch in geslaagd.

Het boek bevat sfeerimpressies van de 10 edities, maar ook komen de bezoekers en artiesten aan het woord. Zij delen hun unieke en persoonlijke herinneringen (zoals iedereen die ooit op Dance Valley is geweest deze wel heeft) met de lezer. Bovendien geeft het boek inzicht in de ontwikkeling van het festival, waarbij ook de grafische ontwerpers, crew, politie, gemeente, beveiliging en vele andere (tijdens het festival) onzichtbare medewerkers hun visie op de ontwikkeling van het festival in de afgelopen 10 jaar geven.

Naast de vele bijzondere verhalen bevat het boek zeer veel, nog nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal uit priv archieven. Fotos van bezoekers, djs, tenten, bezoekers, de podia, deco, lasershows, extreme uitdossingen & kapsels etc. etc. Kortom alles wat Dance Valley de afgelopen 10 jaar tot een van de meeste bijzondere festivals heeft gemaakt wordt in beeld gebracht.


Dance Valley: the book...

Maar dit is nog niet alles; het boek bevat tevens de DVD I love Dance Valley (welke niet separaat van het boek verkrijgbaar is). Voor deze DVD is wederom gebruik gemaakt van nog niet eerder vertoond materiaal en proberen bezoekers en artiesten antwoord te geven op de vraag Wat maakt Dance Valley Dance Valley?

Het antwoord op deze vraag blijft echter onbeantwoord. Het Dance Valley gevoel is iets wat je moet beleven en voor iedereen een eigen unieke ervaring.

Colofon:
Uitgever: Uitgeverij Veen Magazines B.V. te Diemen
Titel: Dance Valley the book
Auteurs: Gerd Jan Vleugels & Tjeerd Bijnsdorp
Productiemanagement &
cordinatie: Beeld & Storm
Design & Graphics: Patrick Moerland
Consumentenprijs: 37,50

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws