PS Interview: Simon Dunmore

Partyscene Redactie | 23 november 2004
headlines


A&R, promoter, labelbaas. Noem het maar op en je kunt er Simon Dunmore mee omschrijven. Maar bovenal is hij de drijvende kracht achter het populaire Engelse label Defected dat hij in ’99 zelf opstartte. Het label heeft inmiddels niet de minste namen in huis en is verantwoordelijk voor releases van onder meer Roger Sanchez, Brian Tappert, Junior Jack& Kid Creme, Full Intention, Bob Sinclar en Paul Johnson. Naast dit alles staat Dunmore ook zelf geregeld achter de draaitafels. Zo stond hij tijdens het Amsterdam Dance Event in de dj-booth van Panama en verschijnt binnenkort de nieuwe verzamel-cd ‘Defected in the House, The International Edition’, door hemzelf samengesteld.

Waarom heb je in ’99 besloten ontslag te nemen bij de grote labels en zelf wat op te starten?
(Maarten de Graaf, Amsterdam)

Simon: “Het is beter je eigen toekomst en die van een label in eigen handen te houden en dat is niet het geval als je voor een baas werkt. Toen ik voor anderen werkte kon ik niet altijd bepalen welke kant het label uitmoest, ik had te vaak te maken met regels en voorschriften. Als je zelf labelbaas bent, maak je vaak beslissingen die gebaseerd zijn op instinct en wat jij denkt dat goed is voor het label zelf. Die motivatie is bij majors vaak niet vanzelfsprekend.”

Wat voor kwaliteiten moet iemand bezitten om een label succesvol te kunnen runnen?
(Wilfred Langes, Zoetermeer)

Simon: “Eerlijkheid, integriteit, en loyaliteit. De meeste artiesten waarmee we werken, werken al heel wat jaren met ons. Dat zegt genoeg over onze houding naar onze artiesten toe.”

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?
(Gerard Koopmans, Amsterdam)

Simon: “Ik zou willen dat ik kon zeggen dat het puur uit ‘music and madness’ bestond, maar dat is helaas niet zo. De realiteit is dat ik het grootste gedeelte van de tijd aan het plannen ben en administratieve zaken moet regelen. Ik ben zo’n twee uur per week bezig met a&r. Maar het is een geweldige baan!”

Wat is de beste plaat ooit op Defected verschenen?
(Florine de Meire, Antwerpen)

Simon: “Kings of Tomorrow met Finally. De plaat is al zo’n 4 a 5 jaar uit en wordt nog steeds gedraaid wereldwijd. De reacties zijn nog steeds even enthousiast en ik ben ‘m nog steeds niet beu! Een echte, echte klassieker.”

Wat vind je van de huidige dancescene en de muziek die op dit moment wereldwijd wordt geproduceerd?
(Tim Lierens, Gouda)

Simon: “Eindelijk worden er over de hele wereld goede platen geproduceerd en komen er niet alleen goede platen uit een bepaalde hoek. Maar in sommige genres is het erg makkelijk om platen te maken, dus er verschijnen helaas ook veel slechte producties. Ik merk wel dat veel producers de laatste jaren zekerder van zichzelf zijn geworden en meer kunnen. De standaard ligt sowieso hoger dan 2 a 3 jaar geleden.”

Zijn er nog artiesten van wie je graag een album op Defected zou willen uitbrengen?
(Yassin Mutallah, Scheveningen)

Simon: “Eigenlijk werken we al met de meeste artiesten die we graag bij Defected wilden hebben. Maar als ik dan toch iemand zou moeten noemen, dan zou ik graag nog een album van een artiest willen die zich meer op het ‘live’-element richt. Een artiest als Reel People.”




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws