Glen's game review: NBA Live 2005

Partyscene Redactie | 18 november 2004
headlines





NBA Live 2005
Soort spel: basketbal sim
Platform: PS2, GameCube, Xbox, PC

De 2004 editie werd vorig jaar al goed ontvangen, maar in NBA Live 2005 weet EA Sports de puntjes echt op de i te zetten. De graphics engine van het spel werd flink wakker geschud, waardoor de resolutie van de NBA-spelers stukken verbeterd is. Resultaat: de game ziet er nog levendiger en echter uit. Het nieuwe onderdeel All Star Weekend, met keuze uit onder andere slam dunk- en driepunterwedstrijden, is een erg coole aanvulling op het spel.

De Freestyle Air & Control opties in NBA Live 2005 zijn ook te vet. Hierdoor heb je in de lucht en op het veld veel meer controle over je spelers. Op die manier heb je in bepaalde spel-situaties net een beetje extra voordeel ten opzichte van je tegenstanders.

De Dynasty Mode, waar in voorgaande NBA Live games vaak over geklaagd werd vanwege gebreken, is er ook erg op vooruit gegaan in deze 2005 editie. Het werkt veel soepeler en intuïtiever. Daarnaast heeft de Dynasty Mode ook meer diepgang gekregen. De snelle spelwissels waren af en toe wel een beetje frustrerend. Heb je eindelijk een gaatje gevonden in de verdediging en nog wordt je uiteindelijk te grazen genomen door een verdediger van de tegenpartij… Grrrr…

NBA Live werd in het verleden keer op keer afgetroefd door ESPN’s NBA 2K, maar met de komst van deze nieuwe editie kan EA Sports zich prima meten met de concurrent.

Zonder de twijfel is dit de allerbeste NBA Live game tot nu toe.

Eindoordeel 9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws