PS Interview: Vijf jaar Earth

Partyscene Redactie | 12 november 2004
headlines


Welke Earth-avond is je het meeste bijgebleven en waarom?

Per: "Dat was de viering van het 4 jarig bestaan, in 2003. Het hoera-moment in de Max met de performance die we ism Paradiso/Melkweg produktiehuis hadden gecreeerd. Een grote projectiebol getransformeerd in een aarde voor ons allen, mooi hoor.

Wat vond je persoonlijk één van de muzikale hoogtepunten van Earth?

Per: "dat zijn er meerdere, maar in ieder geval de dj-set van Yunus Guvenen (Silver Planet, Bedrock, Tur). Hij was nog niet zo bekend in Nederland, maar draaide een fantastische set in juni 2004. Die blijft me wel bij!"

Denk je dat Earth mede verantwoordelijk is geweest voor de introductie van en/of doorbraak in Nederland van dj’s zoals bijvoorbeeld Anthony Pappa?

Per: "Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat Earth daar zeker een rol in heeft gespeeld. Heel veel dj’s die toendertijd als ‘progressive-dj's’ bekend stonden, hebben allemaal meerdere keren op Earth gedraaid. Denk maar aan namen als Sasha, John Digweed, Danny Howells en Chris Fortier. Nadat ze bij ons hadden gestaan, kwamen ze eigenlijk pas in aanmerking in Nederland voor festivals en boekingen in andere steden."

Is het uitgaansleven veranderd in de afgelopen 5 jaar? Is dat te merken tijdens de Earth avonden?

Per: "De aandacht voor de grote massale events en de zogenaamde superstar dj’s is sterk toegenomen, het clubcircuit en de ‘undergroundscene’ in het algemeen zijn daarentegen weer afgenomen. Daar zijn teveel oorzaken voor om hier op te noemen, maar toch vind ik dat er weer verbetering in zit. De kleinere feesten met dj-pioniers komen weer op."

De laatste paar edities staan ook namen als Funky Bastard en Kareem Raihani op het programma en blijven namen als Digweed, Sasha en Pappa achterwege. Is het muzikale beleid van Earth veranderd in de loop der jaren?

Per: "De namen die nu groot zijn, zoals Sasha of Digweed, zijn nu hoofdact op de mainstage van de grote festivals. Voor kleinere events als Earth is het dus nu een stuk moeilijker om deze grote namen te boeken. Ook heeft de muzikale ontwikkeling natuurlijk niet stil gestaan. we moeten, zeker als Earth, verder! En dat betekent weer nieuwe veelbelovende dj’s en niet altijd de bekende grote namen van vroeger."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws