JEFFERSON’S HIGH FIVE 135

Partyscene Redactie | 4 november 2004
headlines


--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- PJ DAVY – WHAT IT’S WORTH / EQ GREY
Dit is een geweldige plaat! ‘What it’s worth’ is een dikke tech-house groover, vol afwisseling en spanning. Hij is diep, maar ook melodieus en bovenal uitstekend geproduceerd. Ik kan nog wel meer superlatieven gebruiken, maar je kunt hem beter gaan beluisteren en kopen!

2- SILICONE SOUL – WHO NEEDS TO SLEEP / DISCO B
Dit cult-item uit ’81 (er werd door enkele freaks zelfs $ 700 voor geboden!) van Silicone Soul is nu eindelijk weer leverbaar voorzien van nieuwe remixen door Tied & Tickled en door –Man of the moment- Abe Duque. Zijn remix is een echte floorfiller, Duque speelt niet alleen met de vocalen uit het origineel, ook zijn effectenbak wordt flink opengetrokken. Geen Duquemix zonder acid-sounds, maar hier laat hij ze grotendeels achterwege en dat komt de track alleen maar ten goede. Duque rocks!

3- VARIOUS ARTISTS – BAD ACID ALBUM / MFF
Na de superlekkere 12” sampler (waarvan de tracks niet op het album staan), is er nu eindelijk het door Chris Duckenfield samengestelde complete ‘Bad Acid’ album. Op de vinylversie staan 8 tracks van o.a. Swag, Jerome Pacman, Lil’ Mark en Zoo Brazil. Hoewel niet alle nummers even sterk zijn, staan er toch genoeg tracks op het album om tot aanschaf over te gaan. Fat acid!

4- MARCO DE SOUZA – STEP OVER / FREERANGE
Marco de Souza is een Braziliaanse producer en dat kun je in het origineel duidelijk horen, het is een uplifting tribalhouse plaatje, dat (hoewel het niet helemaal mijn ding is) mij toch vrolijk stemt. De mix die het voor mij echt doet, is die van Solid Groove (Dave Taylor). Behalve zijn kenmerkende dikke beats, zorgt Taylor in zijn mix voor een aangename spanning en een fijne ontlading.

5- PIER BUCCI – ADVANCE ROMANCE / CROSSTOWN REBELS
Bucci kennen we natuurlijk van zijn Cadenza releases samen met wonderkind Luciano, maar ook alleen weet Bucci de juiste knoppen te beroeren. Op ‘Advance Romance’ staan 4 nummers, waarvan ik ‘Apple Tea’ de lekkerste vind.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws