XCess in het teken van house (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na een succesvolle eerste editie van ROCKIT door FCA-Music en XCess op 11 september in de Powerzone, komt de volgende clubnacht van deze feestgevers alweer in zicht. Zo zal deze twee-maandelijkse avond in de Powerzone in 2005 ook verlopen: om beurten een ROCKIT en een XCess avond, beiden georganiseerd door XCess en FCA-Music.

13 november staat in het teken van house: de top, onder leiding van Gene Farris, en de toekomst. Gene Farris heeft het afgelopen jaar Nederland al enkele malen eerder aangedaan. Zo heeft hij onder meerop Extrema Outdoor, Slice en in Panama en Las Palmas gestaan dit jaar, waar hij lovende kritieken wist te oogsten met zijn stijl en virtuositeit.

Het begon bij Gene allemaal op twaalfjarige leeftijd, toen hij nog in een van de black neighboorhoods van Chicago woonde. Voor zijn verjaardag kreeg hij een mengpaneel en twee draaitafels, zonder pitchcontrol. Gretig ging hij ermee aan de slag en begon voor vriendjes uit de buurt bandjes op te nemen. Die hadden veel weg van de sound die Ron Hardy, Prince en Roy Ayers destijds overdroegen; een mix van funk, soul, disco en jaren 80 pop zoals Duran Duran die destijds maakte.

Met de horken van draaitafels die hij voorhanden had, werd hij het DJ-en en mixen dan ook heer en meester. Dat ging niet onopgemerkt voorbij: op 17-jarige leeftijd mocht hij de roemruchte AKA Club opwarmen voor zijn grote voorbeelden Ron Hardy en Ron Carrol. Dat was het begin van het tijdperk Gene Farris. De weg die Farris in was geslagen zou vanaf dat punt alleen nog maar een stijgende lijn vertonen. Zo heeft hij in begin jaren negentig zijn eerste productie mogen uitbrengen op Cajmeres (aka Green Velvet) Relief Records: The Farris Wheel EP. Na omzwervingen die hem bij labels als Defected, Soma, Force Inc., Communique en Static bracht, stapte hij in 1998 naar de Amerikaanse Kamer van Koophandel om Farris Wheel Recordings te laten registreren. Het verhaal Farris ging ook vanaf dat punt gestaag door naar hetgeen wat hij tot nog toe niet heeft kunnen bereiken: de top van zijn carriere.



Gene Farris...

Nee, dan Roog en Benny Rodrigues. Ook deze twee heren hebben al lang en breed bewezen dat ze qua housemusic niet op hun achterhoofd gevallen zijn. Beiden hebben menig club al op hun grondvesten doen trillen, iets wat nou niet bepaald verstandig is in palenstad Amsterdam en Nederland onder NAP, maar wel memorabel. De Powerzone zal na 13 november dan ook waarschijnlijk een stukje lager in het toch al zo platte Nederland komen te liggen.

In de bovenzaal staan Eric de Man en Benjamin Bates geprogrammeerd. Benjamin Bates heeft zijn eerste album onder de vleugels van ID&T uitgebracht dit jaar. Verder is hij vaak in 1 adem genoemd met Marco V, de geen waar hij al vele platen mee gecoproduceerd heeft. Alles wijst erop dat Benjamin Bates nog lang van zich zal doen laten horen.
Eric de Man heeft al langer van zich laten horen. Afgelopen jaar bracht hij samen met Gert van Veen onder het pseudoniem Man Made Music I A m S o m e b o d y uit, die geremixt werd door Jamie Anderson en geprezen werd door DJs als Carl Cox. Al jarenlang in het vak en de drive en perfectie nog lang niet uit het oog verloren.

Kaarten voor dit feest kan je halen bij de Ticketbox en de voorverkoopadressen, welke verkrijgbaar zijn vanaf zaterdag 30 oktober en 12,50 ex. presale fee kosten.

Reguliere voorverkoopadressen zijn:
Outland (Zeedijk 22, Amsterdam)
Rush Hour (Nieuwezijds Voorburgwal 130 B, Amsterdam)
Club Wearhouse (Spuistraat 250, Amsterdam)

13 November 2004: XCess & FCA in de Powerzone
Time: 23.00 05.00

Line up:
Ground Floor:
Gene Farris (Farris Wheel Rec., USA)
Roog
Benny Rodrigues


Upstairs:
Benjamin Bates
Eric de Man
Time: 23.00 05.00
Admission: 12,50 ex. Fee

Voor meer informatie, check:
www.fcamusic.nl
www.xcess-events.nl

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws