1999-2004! 5 jaar earth (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vrijdag 12 november 2004, Melkweg, earth 5 jaar met: Kasey Taylor, Infusion, Rui da Silva, Marcelo Castelli, Per, Benot en Kareem Rahani. Een mix tussen oud gedienden en de nieuwe garde. Earth bestaat al weer 5 jaar, wat gaat de tijd hard!

Het is 5 november 1999, in de Melkweg staat een nieuwe avond geprogrammeerd, genaamd earth met in de line-up: Sasha, Sander Kleinenberg en Per. Het concept is nieuw, de sound is nieuw maar het gevoel is al meteen goed. Met een kleine tijdsprong zijn we nu in het jaar 2004 beland, 5 mooie jaren verder. In die 5 jaar heeft earth een progressieve sound in Nederland op de kaart gezet en heeft als eerste djs als John Digweed, Paul van Dijk, Danny Howells, Anthony Pappa, Sister Bliss, Satoshi Tomiie, Hernan Cattaneo, en James Holden gehaald. Constante factor in deze 5 jaar is earth resident/corifee dj Per geweest, hij draaide op alle avonden. Anno 2004 ziet de dancewereld er een stuk anders uit. De earth peilers vernieuwende dansmuziek, theater en technologie in n overkoepelend concept staan echter nog recht overeind.

Op de 5th anniversary staan in area 1 naast residents Per en Benot twee australische zwaargewichten:

Kasey Taylor wordt gezien als n van de beste Australische djs. Deze voormalig resident van de Mansion Club in Melbourne heeft in vrijwel alle topclubs ter wereld gedraaid. Hij is de oprichter van het in 1997 gestarte Vapour Recordings met ondertussen alweer 28 releases. Begin dit jaar zette hij al een pompende set neer in de melkweg en zal dat ongetwijfeld herhalen

Jamie Stevens, Manuel Sharrad en Frank Xavier a.k.a. Infusion werdt begin dit jaar al de live sensatie van het moment genoemd. Na het uitbrengen van de meest recente cd six feet above yesterday' is dat eigenlijk al weer een understatement, Infusion is op dit moment gewoon het summum op live gebied. Met een vernieuwende 100% live performance worden ze al de Underworld van het nieuwe Millenium genoemd. Hun sound wordt gekenmerkt door een mix van breaks, synths, vocals, basslines en bigbeats, maar bovenal door de energie die ze uitstralen.

In area 2 draait multi talent Rui da Silva samen met Marcelo Castelli en Kareem Rahani.

Het is pas de tweede keer dat de Portugese held Rui da Silva naar Nederland komt. In 2000 scoorde hij een ongekende hit met touch me op zijn eigen Kismet records, dit nummer stond wekenlang in hitparades over de hele wereld. Hierna stroomden de remix opdrachten voor artiesten als Jennifer Lopez, Danny Tenaglia en zelfs Yoko Ono binnen. Laatsgenoemde gaf hem de eer om het niet uitgebrachte laatste nummer van John Lennon(r.i.p.) te remixen.

De Uruguayaan Marcelo Castelli is een bezige bij. De afgelopen 10 jaar heeft hij ruim 80 tracks geproduceerd en daarnaast ook nog eens 30 tracks geremixed. In 2002 scoorde hij hoge noteringen met zijn Sonar uitgekomen op het Kismet label van Rui da Silva. Hij remixte o.a.: The Police, Rolling Stones, Pink Floyd, Santana en Depeche Mode.
Zoals altijd staat earth niet puur alleen voor het halen van top djs, de omlijsting is even belangrijk. Deze verjaardag bundelen alle prominente earth performance artiesten hun krachten. In het Melkweg cafe staan Dj H. Henk supported by Jansen met Fortuin en Luid & Duidelijk. De sexy A-Cup Pin up club en Master M. verzorgen side-acts en de wc wordt bevrouwd door Partycipation. Wat zij allen gaan doen is een verrassing!

Host van de avond is mc P-Pholl, vj Roger Muskee zorgt voor verschillende video-installaties.

Earth stands for forward thinking house music!

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws