JEFFERSON’S HIGH FIVE 134

Partyscene Redactie | 28 oktober 2004
headlines


Opvallend dit jaar vond ik de drukte op de parties, het leek wel of de hele stad aan het feesten was. De meeste avonden die ik heb bezocht, waren qua opkomst in elk geval goed geslaagd. Nu waren er ook wel wat zwaargewichten uit de dance in Amsterdam, dat trekt natuurlijk een hoop fans. Maar ook nieuwkomers konden zich presenteren aan het Nederlandse publiek, er was zeker afwisseling genoeg.
Ook het dagprogramma was best interessant (maar het kan nog beter), paneldiscussies over bijvoorbeeld BUMA-afdracht en het betaald downloaden van tracks trokken aardig wat publiek.
En de Demo-dag, waar jonge producers hun werkjes konden laten horen aan een vakjury, toonde nog eens aan dat dance leeft en er een heleboel mensen mee bezig zijn. Het was er namelijk razend druk.
Kortom, ADE was dit jaar zeer geslaagd en voorspelt een hoop goeds voor volgend jaar.

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------


1- ROB ACID – LIDIA / AUDIOMATIQUE - MUSICAL JOURNEYS
Vet nieuw werk van Rob Acid, die al eerder platen heeft uitgebracht op labels als Disko B, Force Inc, Acid Trax en Treibstoff.
‘Lidia’ is een electronische track (gebaseerd rond de Roland 606) met veel energie, dramatiek en sfeer. Vol vette sounds en ook de breaks zitten op de juiste plekken. Je moet hem wel op een goed geluidssysteem horen, anders komt hij niet tot zijn recht.

2- MR. CISCO – CULO / PIGNA
Ik ben wel een fan van dit Italiaanse label, hun releases zijn altijd een kruising tussen Techno en Electro (en een vleugje disco). Dat geldt ook voor deze van Mr. Cisco (Francesco Bellis). ‘Culo’ doet me erg denken aan Metro Area en Chicken Lips producties, in elk geval qua sfeer.
Behalve ‘Culo’ staat er nog een hele dikke track op, genaamd ‘Enyas’, met een Kenny Hawkes-achtige baslijn en vette synths. Tip!

3- TROYDON – OUT & ABOUT EP / NIGHTSHIFT
Voor Jackin’ en Bumpin’ house moet je deze 12” van Troydon zeker aanschaffen, want deze nieuwe schijf op het Californische Nightshift staat er vol mee. Er staat 3 funky nummertjes op de ‘Out & About ep’, allemaal goed draaibaar. Goeie 12”, al vind ik het jammer dat de productie wat te gladjes is, iets meer Music for Freaks stijl de volgende keer en dan komt het wel goed met deze Troydon.

4- SOMA DUBS – VOLUME 2 / SOMA
Een goed initiatief deze Dubs-serie van Soma, voor mij in elk geval, aangezien ik niet zo’n liefhebber ben van vocalen. Op dit 2e deel staat een remix van Funk D’void’s- Cant get enough’ door Steve Bug. Zijn mix is erg sfeervol en relaxed, maar gaat tegen het einde lekker los met de 303.
De andere track is ‘Move on’ van Envoy, geremixt door Alex Smoke. Zijn remix is een stuk dieper en rauwer, compleet met vage en vieze sounds (ik ga voor deze mix!) Al met al een uitstekende release!

5- NOONCAT – BLUE SCREEN / TREIBSTOFF
Treibstoff houdt maar niet op met het uitbrengen van uitstekende releases, ook deze van Nooncat stelt niet teleur. Nooncat is de Russische producer Aleksej Meskov, die al eerder op Trapez een plaat uitbracht. ‘Maggot’ is de track van deze 12”. Lange slepende akkoorden bepalen de sfeer, er is veel afwisseling in de track, die daardoor van begin tot eind boeiend blijft. Oogjes dicht en genieten maar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws