ADE verslag part 5

Partyscene Redactie | 27 oktober 2004
headlines





“ Hé, jij hier weer!? “

Genoeg deja-vu gevoelens op de zaterdag van het Kindred Spirits Weekender in Paradiso, want na een prima uitgebalanceerde vrijdag waren er weer veel dezelfde gezichten te zien. Toch was de programmering ietwat anders. Terwijl er de dag ervoor genoeg te beleven was voor de broken beats liefhebbers, bleek de zaterdag met Breakestra, Jneiro Jarel en DJ Mr. Wix toch echt dé dag voor een meer hiphop georiënteerd publiek.

Mr. ‘Change for me’ Eric Roberson mocht aftrappen en leverde een vermakelijke show af. Zo liet Roberson (met ijzersterke band) ondermeer horen hoe sexy je een whopper bij de Burger King kan bestellen, en zorgde zijn gouden keeltje voor een aantal romantische momenten in een overigens half gevulde Paradiso. Het moet gek lopen willen we niets meer van deze man horen. Prima optreden!

Na Roberson was het de beurt aan ‘new kid in town’ Peven Everett, die vorig jaar nu-soul liefhebbers prettig verraste met het op Kindred Spirits verschenen ‘Studio Confessions’. Altijd verscholen achter zijn keyboard, koos de kleine Amerikaan voor een meer uptempo ‘latin’ georiënteerd optreden. En dat was ietwat jammer, want zo kwamen downtempo nummers als ‘testin me’ niet geheel tot z’n recht. Ook moet Everett werken aan zijn stage performance, want halverwege sloeg bij een groot gedeelte van het publiek de verveling toe.

De funk formatie Breakestra, een project van producer Miles Tackett, liet horen hoe je een inmiddels volgestroomd Paradiso wel moet vermaken. Deze tienkoppige formatie speelt authentieke funk, met een dynamiek waarbij een nieuwe generatie zich niet snel zal vervelen. Een feest der herkenning, waar het maar moeilijk stil op zitten is.

In de bovenzaal stond Jneiro Jarel uit New York intussen klaar. Zijn binnenkort te verschijnen album ‘Three Piece Puzzle’ zou best wel eens een klapper kunnen worden, want Jarel maakt toegankelijke muziek dat een zekere affiniteit heeft met Jaydee en Stones Throw producties, maar toch uniek in zijn soort is. Hiphop, maar wel heerlijk doordrenkt met soul en funk. Jneiro stond solo in de bovenzaal, maar kon dat makkelijk aan. Kort maar krachtig optreden!

Terwijl boven Cassie 6 liet horen dat hij nog altijd de dynamiek in zijn dj sets verloren heeft en het daar ook dus niet echt druk was, stond Mr. Wix voor een volle grote zaal te draaien. De Amsterdammer koos voor een gevarieerde set, met naast soul, hiphop en disco ook een verdwaalde broken beat plaat.

Vroegtijdig besluit ik de Paradiso te verlaten. Moe, maar voldaan. Voordat ik afscheid neem van de poptempel krijg ik nog even opbouwende kritiek van mede-organisator Antal mee. “Gijs, je jas gaat zo echt niet aan". Juist, toen ging het licht uit.

Kindred Spirits heeft met dit weekender laten zien dat het de afgelopen jaren een sterke muzikale visie heeft opgebouwd, en weet daardoor hoe men een uitgebalanceerde, spannende programmering met bands en dj’s kan verzorgen. Twee dagen in de Amsterdamse poptempel is een privilege, maar met zo’n kwalitatief aanbod geen overbodige luxe.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws