ADE verslag part 2

Partyscene Redactie | 26 oktober 2004
headlines




Kindred Spirits Weekender

Vrijdag
Het Kindred Spirits Weekender begon zowel op de vrijdag als de zaterdag lekker vroeg, en dat was jammer genoeg niet iedereen duidelijk geworden. Zo stonden er om 21.00 op de vrijdag slechts enkele mensen in de zaal, terwijl duidelijk was dat Free Soul Sessions op dat tijdstip toch echt zouden beginnen. Bij de opzwepende broken beats van Ty (van de clubhit ‘Wait a minute, we got some problems’) was dit een uurtje later wel anders. De charismatische Engelsman vond zelfs dat er wel wat minder gebabbeld kon worden door het druk netwerkende (Amsterdam Dance Event) publiek. ‘Hallo, kunnen we even luisteren misschien?’ Ty had een punt, want de Engelsman bleek niet alleen een charismatisch zanger maar werd ook nog eens ondersteund door een beeldschone donkere dame met soms hypnotiserende vocalen.

In de kleine bovenzaal van Paradiso stonden intussen de Platinum Pied Pipers al te springen. Grote man achter deze band is Wajeed, een van de oprichters van Slum Village. De ‘P P P’ bleken heerlijk gladde Detroit hiphop te maken, met een zwoel soulvol randje. De (ietwat dronken) zangeressen hadden een (ietwat dronken maar wel erg leuk) dansje ingestudeerd, de beats waren strak en ondanks de hitte was de sfeer uitgelaten daar in die gezellige bovenzaal van Paradiso. De afsluitende freestyle samen met Ty, Eric Roberson en Jneiro Jarel was het absolute hoogtepunt van de vrijdag.

Terwijl Kid Sublime het van de Platinum Pied Pipers boven overnam, stonden de kwajongens van Rednose Distrikt met Domu in de kelder. Toch was het vooral de grote zaal die volstroomde, en wel voor dj Rich Medina uit New York. De Amerikaan bleek gezellige afrobeat en deep house te draaien, maar kon mij niet helemaal overtuigen. Medina was wel een prettige afwisseling na al dat nu-soul geweld. Het dak ging er even later wel af bij ‘grand lady’ Alma Horton. Deze charmante dame zong na Medina de broken-beats schlager ‘Hold it Down’, en liet het dankbare publiek lekker meezingen. Zeg maar, karaoke, maar dan op hoog niveau. Paradisoul resident DJ Leroy maakte het karwei aan het eind van de avond bekwaam af.

Morgen kun je op Partyscene checken hoe het Kindred Spirits Weekender voor een inmiddels ietwat vermoeide reporter afliep. Lees meer over whoppers, funk met ballen en waarom een jas na een weekendje Paradiso toch zo moeilijk aangaat...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws