ADE verslag part 1

Partyscene Redactie | 26 oktober 2004
headlines


Partyscene journalist Jesse Voorn hield van zijn nachtelijke avonturen ook een stapverslag bij....

Club Zyon, donderdag 21 oktober 2004

Club Zyon is tegenwoordig opgesplitst in Zyon 1 en Zyon 2 (het voormalige 020). Op de eerste echte stapavond van het ADE heeft de club louter dj’s van Nederlandse bodem staan. In Zyon 1 heet de programmering Dutch Dare, waar dj’s als Gideon vs MBC, Mason, Juan Sanchez, Estroe, Dimi Angélis, Emilio Ferreira en Richie staan. Strakke en funky techno met veel extra’s zeg maar. Zyon 2 was het toneel van het concept Joy Division, waarbij twee gerenommeerde dj’s een nieuwkomer uitnodigen. Die gerenommeerde dj's waren Laidback Luke en Don Diablo. Erg druk is het nog niet, maar langzaam aan vult de zaal zich behoorlijk met dansende mensen. Luke weet de zaal uitstekend te bespelen met zijn opzwepende house, met uitstapjes naar tribal en electro. Het is een snelle mixer, die daarmee behoorlijk de vaart in zijn set houdt. Om 2 uur is het de beurt aan Don Diablo. Die gooit het met een nummer van de Chemical Brothers gelijk over een hele andere boeg. Ook zijn set staat bol van eclectische nummers, waarbij hij electro afwisselt met rock, house en bigbeat. Het midden van zijn set onderbreekt Diablo met hiphopnummers als Jump Around van House Of Pain, Kriss Kross en MC Hammer’s Can’t Touch This. Niets is vreemd in de dj-set van deze dj en producer. Ook voor de rest van het ADE heeft Zyon een veelbelovende programmering samengesteld. Het moet gek lopen als het daar niet gezellig blijft.

More, vrijdag 22 oktober 2004

Electronation zwaait op deze avond de scepter de More. Net als je favoriete cocktail gaat dat nooit vervelen. De zaal wordt op deze Get Physical avond (naar het Duitse label) vakkundig opgewarmd door Electronation huis dj’s Terry Toner & Herr Arter, die zich in het begin nog inhouden, maar tegen de tijd dat ze het stokje over moeten dragen steeds steviger gaan draaien. Het publiek lijkt er alleen nog niet voor te gaan in het begin en op een paar voorzichtige danspasjes na is de dansvloer leeg. Toch doet wat alcohol wonderen en al snel laten de aanwezigen zich de muziek van de twee goed gevallen. Dan is het de beurt aan Duitsland. DJ T en M.A.N.D.Y. kruipen achter de decks en trekken de ene na de andere fijne electroplaat, die variëren van vrij minimaal naar melodieuzer, uit hun tassen. Daarbij wisselen ze elkaar voortdurend af. Mixtechnisch is het niet echt een hoogstandje en de heren draaien wel erg veel platen van hun eigen label, maar gezien de goede sfeer is ze dat snel vergeven. Tegen een uur of vier raakt de dansvloer een stuk leger, maar de echte die hards gaan door. Electronation mag terugkijken op een geslaagde avond en Physical, dat brengt gewoon goede muziek uit.


Club 11, zaterdag 23 oktober 2004

Club 11 ligt op de elfde verdieping van een voormalig PTT gebouw. Beneden kom je via een lange gang bij een lift, waarmee een liftmeisje je naar boven brengt. Club 11 biedt een fantastisch uitzicht over Amsterdam. De ruimte is in twee delen opgesplitst. In het voorste deel staan naast de bar de vele tafels en stoelen van het restaurant; het achterste deel is omgetoverd tot dansvloer. Daar bijten dj’s LX Pacific en Neon Rider de spits af. Het is nog niet erg druk en de meeste mensen zitten nog aan de tafeltjes. Toch weet Neon Rider met zijn mix van electro en house de mensen naar de dansvloer te lokken, zodat dj Fetisch –bekend van Terranova– niet voor een lege dansvloer hoeft te beginnen. Vol enthousiasme pompt hij de zaal vol met bombastische electro, die met flinke dreunen doordenderde. Grote hits, zoals Italian Fireflies van Black Strobe (dat een dag eerder in Club 11 stond) en de Adam Freeland mix van Nirvana’s Smells Like Teen Spirit komen voorbij. Veel variatie lijkt er op het eerste gehoor niet in te zitten en pas tegen het einde van zijn set wordt de Duitser wat subtieler en poppier. Om half drie neemt Headman/Manhead de controle over. Zijn set is een stuk lichter en eclectischer dan die van zijn voorganger en de fijne parels van de electro zweven langs. Dat het nog lekker dansbaar blijft is ook aan het publiek te zijn, dat af en toe een ommetje maakt voor een drankje, maar over het algemeen de dansvloer goed blijft bevolken. Een waardige afsluiter voor Club 11 op het ADE.


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws