Man overlijdt na gebruik GHB

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Een 29-jarige man uit Uden is dit weekeinde in Den Haag overleden na het gebruik van de partydrug GHB. De drie Haagse vrienden met wie het slachtoffer was gaan stappen, zijn aangehouden.

De Udenaar was dit weekeinde naar Den Haag gekomen om uit te gaan met drie Haagse vrienden van 27, 30 en 31 jaar. Tijdens het uitgaan, zaterdagavond en -nacht, gebruikten de mannen drugs. Na het stappen gingen de vier mannen naar een woning in het Zeeheldenkwartier. Daar namen ze GHB, een verboden drug die vaak wordt gebruikt om na een nacht van feesten met andere drugs tot rust te komen.

De vier gingen vervolgens slapen. De drie Hagenaars werden omstreeks half twaalf wakker en merkten dat hun vriend uit Uden was overleden. De vermoedelijke doodsoorzaak is een overdosis GHB, dat vroeger werd gebruikt bij operaties. De drugs heeft in Nederland eerder levens geist.

De vrienden belden de politie, die in de woning behalve GHB ook andere verdovende middelen vond. De Haagse mannen zijn wegens het bezit hiervan aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt nog onder welke omstandigheden de Udenaar precies om het leven is gekomen. De vrienden worden daarover verhoord.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws