Juan Atkins & dj Bone @ Doornroosje (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Helaas is n en ander al snel uitgelekt maar het is inderdaad echt waar: Planet Rose presenteert the godfather of techno Juan Atkins samen met zijn tovenaarsleerling DJ Bone! Dat maakt deze editie van de Planet Rose Special dus gelijk geen Suprise Edition meer, maar een Overseas Special omdat alle headliners van over de grote plas vandaan komen.

Al in het midden van de jaren tachtig, definieerde pionier Juan Atkins de sound die tot op de dag van vandaag bekend staat als techno. Hij bracht ongevenaard invloedrijke releases als No UFOs, Ocean to Ocean en Off the Battle. Daarmee produceerde Atkins (onder het pseudoniem Model 500) de blauwdruk voor feitelijk alles en iedereen in de scene. Zo was hij ook de leermeester van Derrick May en Kevin Saunderson. Aangevuld met illustere helden als James Pennington en Thomas Barnett, zetten zij de eerste golf Detroit-techno in gang. Natuurlijk zat Juan Atkins daarna niet stil. In 1993 verscheen Classics, een verzameling Model 500-krakers. Met daarop alle onmisbare meesterwerken. Op zijn magnifieke album Deep Space uit 1995 laat Atkins zelfs een adembenemend fijnzinnige reis naar de sterren horen.

DJ Bone is een van Detroits meest begeerde underground vinyltechnici. Deze zeer getalenteerde en vaak geroemde artiest (die een tijdlang vier residenties had in Detroit) maakt muziek genspireerd door de stad waarin ie leeft. Op die manier, en via zijn futuristische labels Subject Detroit en Encounter, houdt hij de ware essentie van de Detroit techno soul in ere. Bone ervoer de emotie, passie en energie van Detroit Techno op het aldaar gevestigde Muziekinstituut. Toen Laurent Garnier DJ Bone hoorde draaien, haalde hij em naar de Rex in Parijs om daar te komen headlinen. Vanavond geven Juan Atkins & DJ Bone 4 uur lang acte de prsence!

In de kleine zaal het Nederlandse debuut van de Canadees Mathew Jonson. Met zijn heerlijk slepende minimal gooit hij al tijden erg hoge ogen. Zo bracht hij vorig jaar op zijn eigen It Is What It Is de klapper Typerope uit. Toppers als Richie Hawtin en Sven Vath zien Mathew Johnson als een van de meest vooruitstrevende artiesten van het moment. Zijn recente Decompression EP op Richie Hawtins label Minus is een vaak gedraaide dansvloerhit, terwijl 911, How Can I Help You (Arbutus) zelfs met enige regelmaat de Nederlandse radio haalt (met dank aan de DJs Jefferson en Eric de Man).

Om allemaal nog wat internationaler te maken doet Mexicaan Israel Toledo ook nog een duit in het zakje. Voor meer info: www.doornroosje.n

Phono geeft kaarten weg! Surf snel naar Give Aways...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws