Mad Max aan de oevers van de IJ

Partyscene Redactie | 21 september 2004
headlines




Op Robodock is recyclen tot kunst verheven. In en rond een reusachtige loods staan allerlei buitenissige apparaten, gemaakt van oude metalen en afgedankte machines, voertuigen en andere 'rommel'. Daar tussendoor rijden Mad Max-achtige karretjes en vinden allerlei vreemde optredens plaats. Een explosief techno-optreden bijvoorbeeld, met in plaats van een drumcomputer een constante gasexplosie uit een stalen buis. Of een concert van de Melting Men, een stel mafketels met paardenmaskers op. Het kan niet gek genoeg. Zo stond er twee jaar geleden een enorm stalen orgel waaruit metershoge vlammen de wolken likten en buurtbewoners uit hun slaap hielden.
Dit jaar is het Duitse Antagon waarschijnlijk een van de hoogtepunten. Deze theatergroep uit Frankfurt combineert moderne dans met technologie, acrobatiek en politiek. Hun voorstellingen zijn explosief en onvoorspelbaar..
Ook het optreden van Free Radicals wordt waarschijnlijk vuurwerk. Letterlijk, want er gaan nogal wat gasflessen doorheen tijdens de voorstelling.
Uit Nederland is Tuig te gast, met hun nieuwste voorstelling Tegenwind die eerder op Oerol te zien was.
Muziek is er ook genoeg. Van DAAU uit Antwerpen, het verpleegstertje Alice Rose uit Denemarken tot de onvermijdelijke Stille Disco (hoelang duurt het nog voordat we die gasten tussen de melkpakken bij de Albert Heijn om de hoek tegenkomen?).
Het is de zevende keer dat Robodock wordt gehouden. Na een kort en prijzig uitstapje naar de havens van Rotterdam is het voormalige krakersfestival weer terug op haar oude plek: tussen de roestige olievaten en afgedankte scheepshallen op het rommelige ADM-terrein in Amsterdam-West. Een prachtplek voor een alternatief en industrieel festival als Robodock.
Donderdag en vrijdag begint het festival om zeven uur 's avonds, zaterdag kun je al vanaf twee uur 's middags terecht. Kaartjes kosten op donderdag 10 euro, op vrijdag 15 euro en op zaterdag zelfs 20 euro. Maar dan kun je ook tot diep in de nacht doorfeesten.

Meer informatie vind je op www.robodock.org

René Passet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws