Vijfde editie van Sublime

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op 25 september is er een nieuwe, extra volle editie van Sublime! Als hoofdgast is het energieke Schotse duo Optimo, bestaande uit Twitch en Jonnie Wilkes, uitgenodigd. Beide heren stonden aan de bakermat van de Schotse dance (Twitch richtte de legendarische house-club "Pure" in Edinburgh mee op, Wilkes de techno-club "My Machines" in Glasgow). In 1997 hadden ze echter genoeg van de hokjesgeest en startten ze hun "Optimo"-avonden die al snel een daverend succes waren en dat tot op de dag van vandaag nog zijn.

Niks is de heren te gek, ze schakelen met gemak over van pompende acid naar The Beatles en van sexy disco naar The White Stripes. Een feestje bouwen, daar gaat het ze om. En dat is precies de reden waarom Sublime-host max 404 ze heeft uitgenodigd!

De laatste jaren zijn de Optimo heren ook op muzikaal gebied actief. Zo maken ze volop edits en remixes van bestaande tracks voor hun eigen DJ-sets, hebben ze hun eigen label "Optimo Single Club" en brengt Twitch platen uit op het Duitse minimal-label "Kompakt" (de "Speicher"-serie). Deze winter kunnen we tenslotte ook een Optimo mix-CD verwachten op het Belgische Eskimo Recordings.

Verder is er een speciaal live-optreden van het Franse duo The Lovers. Wereldreiziger, voodoodanser, flamenco- en electro-artiest (hij zat in de Sheffieldse formatie "Fon Force") Fred de Fred ontmoette bunny-girl, jazz zangeres en singer-songwriter Marion Benoist in 2001. Het was liefde op het eerste gezicht, ook muzikaal. Binnenkort verschijnt hun debuutalbum (mede-geproduceerd door Jarvis Cocker van Pulp), waarop een onweerstaanbare mengeling van kitsch met een sexy punk-attitude te horen zal zijn!

Tenslotte draaien in het caf Sunz of Banditos hun eclectische mix van blunted hiphop-beats en rokerige reggae. Reden genoeg om op tijd te komen dus, zeker ook omdat het optreden van The Lovers al om twaalf uur begint!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws