Reactie Chemistry op einde samenwerking Escape

Partyscene Redactie | 15 september 2004
headlines


Na een memorabele samenwerking van dik 9 jaar gaan partyorganisatie Chemistry en discotheek Escape uit elkaar. "We hebben lang geweldige dingen in de Escape georganiseerd. De laatste drie jaar is de relatie echter sterk bekoeld." legt Chemistry directeur Eelko Anceaux vanuit zijn vakantie adres in Ibiza uit. "De contracten voor onze donderdagse clubavond RUSH en die van de zaterdagavonden lopen tot 31 december van dit jaar en worden niet verlengd. Chemistry gaat haar activiteiten elders voortzetten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de creatieve invulling, maar vast staat dat het groots zal worden. Tijdens het Amsterdam Dance Event zullen de toekomst plannen van Chemistry officieel gepresenteerd worden."

Als reactie op de punten zoals naar buiten gebracht door Escape zegt Anceaux het volgende.

" Ik verbaas me over het feit dat lagere bezoekersaantallen de laatste jaren op donderdag en zaterdag als een belangrijke reden genoemd worden. Aantallen van midden jaren '90 worden niet meer gehaald, maar dit heeft te maken met de verscherpte wetgeving rondom bezoekersaantallen na café brand in Volendam (Escape heeft een maximaal toegestane bezoekerscapaciteit van 1100 personen). Toch trekken we met onze zaterdag avonden en op de donderdag met RUSH meer dan 2500 bezoekers (met in- en uitloop) per week, iets waar menig club eigenaar voor zou tekenen. "

En dit in een sector waar over de gehele linie een teruggang te bespeuren is. Onze zaterdag avonden in Escape blijven juist goed bezocht en RUSH zorgt al sinds haar start drie jaar geleden week in week uit voor een uitpuilende Escape met dikke rijen voor de deur. Dit is uniek in Nederland en zelfs in Europa komt dit niet veel voor. Het is dan ook niet voor niets dat het dit jaar is verkozen tot 'meest populaire clubavond van het jaar'."

Bron: Chemistry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws