Ongekende natural high bij Opium

Partyscene Redactie | 14 september 2004
headlines





In een ver verleden was de hallucinogene drug opium zeer populair onder tirannen en dictators. Het was voor gefrustreerde machtswellustelingen een probaat middel om mogelijke gevoelens van onrust en rebellie onder het volk effectief de kop in te drukken. Zolang de massa verdoofd was, hadden ze immers weinig te vrezen. In de 20e eeuw koketteerde de intelligentsia maar al te graag met hun opiumgebruik. Literaire helden van toen zouden het woord ‘cool’ niet in de mond durven nemen, maar in intellectuele kringen was opium bon ton.

In de 21e eeuw is de mystiek en magische sfeer rond het goedje nog immer onveranderd. Anno 2004 zijn we nog steeds op zoek naar thrills, manieren om even te kunnen ontsnappen aan de waan van alledag. In een gejaagde wereld is er niets zo lekker om een nacht te kunnen dansen op de rand van de vulkaan. Alleen dan wel zonder vervelende bijwerkingen s’il vous plait. Enter Opium, een bijzonder, verrassend en mysterieus feest met de impact van een ongekende natural high.

Gerenommeerde partybrands als The Getaway, Starsz en Berlin zijn de namen achter Opium en het feest is inmiddels al weer toe aan haar derde editie. De Opiumfeesten vallen op door een stevige line-up aan binnen -en buitenlandse dj's. Opium biedt het soort muziek waar je je als postmoderne en o zo verwende partyganger helemaal in kan verliezen en een orientaalse look en juiste mix van wat heet "leuke mensen" (het soort publiek dat er wat van weet te maken), staan garant voor een magische en mysterieuze sfeer. Tel daarbij op een keur aan bijzondere acts en verrassingen en je hebt een feest om u tegen te zeggen. Een kleine illustratie uit de voorgaande edities: de dj booth was ingekapseld tussen twee enorme Chinese leeuwen, waar overheen twee matrassen als tableaux vivant zweefden. Dominante kleuren in rood en goud maakten het geheel af. De liefhebber kon zich bovendien terugtrekken in een private hot tub, waar men onder het genot van eucalyptus, wierook, en serene klanken door de privebediening vers fruit werd gevoerd.

De dj's voor de aankomende editie zijn: Gene Farris (Chicago), Honey Dijon (NY), Sebastien Leger, Benny Rodrigues, Dimitri, Marnix, Narouz. In de pianobar kun je genieten van Jules Deelder, Ardi B, Jazzy D en Lex Empress. De specials: Juliette la plus Belle, Grand Show by M.A.F., Anicha en Tikonia, Burlesque et Erotique, Massage Lounge, Live Music, Belly Dance, Eau de Vie, The Jarwo Gibson Show and much more...

En voor de diehards is er natuurlijk ook deze keer weer een vipdeck. Niet voor patsers en daarom ook niet ver weggemoffeld van het kloppend hart van het feest. Het Opium vip deck neemt een centrale plek in, waar men a raison van 125 euro voorzien wordt van bubbels en aanverwante hard liquor. En voor de hardcore is er wederom een supervip (prijs op aanvraag).

De keuze voor de locatie was en is op z'n minst gewaagd te noemen. Partyminners die er nog nooit geweest zijn, zullen in eerste instantie misschien niet zo snel warmlopen voor De Hemkade in Zaandam als toonbeeld van exclusiviteit. Maar de organisatie heeft bewezen dat met een fantastische aankleding en sfeer (en pendelbusjes vanuit Amsterdam) ook deze locatie de A status kan halen. Tijdens Opium is de Hemkade namelijk getransformeerd tot multidimensionale nachtclub met internationale allure. Met zijn vele zalen zijn er legio sferen op te roepen, dus is genoeg ruimte voor een pianobar met zoetgevooisde zangeressen, een middeleeuwse sauna om je danszweet af te spoelen en een massagelounge, waar vaardige handen je sensueel naar een andere staat van bewustzijn kneden.

Opium
2 oktober 2004
Hemkade 48 Zaandam
23.00 - 06.00
Kaarten: 27,50 (ex fee)
VIP tickets: 125 (ex fee) table, champagne, several drinks, full service.
Super Vip and Diamond Vip: Price on request
Info and reservations 020-7779920

Pre Sale: Amsterdam: The Getaway cafe, Nieuwezijdsvoorburgwal 250; Club Wearhous, Spuistraat 250; Dance Tracks, Nieuwenieuwstraat 69.
Den Haag: Gabrielle Clothing, Prinsenstraat 73 A
Rotterdam: Cyberdog, Nieuwe binnenweg 93.


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws