Chemistry weg uit Escape

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De samenwerking tussen de Amsterdamse discotheek Escape en feestorganisator Chemistry is na acht jaar voorbij. Hiermee komt per 1 januari 2005 een einde aan de wekelijkse clubavonden Chemistry en Rush.

Dit heeft Dick Poppes, directeur van de Escape, bevestigd. ''De Chemistry was uitgewerkt,'' zei Poppes. Het dalende aantal bezoekers van met name Chemistry was voor de directie van de Escape reden om het contract op te zeggen. De discotheek had nog wel interesse in een voortzetting van het populairdere Rush op de donderdagavond, maar dat voorstel is door de organisator van de feestjes van de hand gewezen.

Over wat precies is voorgevallen tussen de twee partijen, wil Poppes weinig kwijt: ''Het was geen kortstondig huwelijk. We hebben heel veel dingen gedaan samen, maar op een bepaald moment is het gewoon op.''

Make-over
De discotheek, die sinds 1986 bestaat, wordt de komende tijd grondig gerenoveerd. Niet alleen het uiterlijk van de zalen, maar ook de programmering
wordt aangepast. ''Een complete make-over. Er komt bijvoorbeeld een kleine club in de grote club, genaamde Escape de Lux, met eigen muziek en interieur,'' aldus Poppes.

Eelco Anceaux, de geestelijk vader van Chemistry, was niet bereikbaar voor commentaar wegens verblijf in het buitenland.

Chemistry organiseerde de gelijknamige feesten op zaterdagavond sinds 1996, met vaste optredens van bekende deejay's als Marcello en Marysol. Rush werd in
2001 aan de programmering toegevoegd. Per avond trokken de feesten zo'n vijftienhonderd bezoekers. Chemistry organiseert 130 evenementen per jaar met in totaal ruim 175.000 bezoekers.

Het Parool, 13-09-2004

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws