Line-up NL: Technoland bekend

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het heeft even geduurd maar alle namen van de artiesten die op 20 november aanstaande in de Hemkade te Zaandam acte de presence zullen geven op het nieuwe techno evenement NL: Technoland zijn bevestigd. Art of Dance heeft achttien Nederlandse DJs en live-acts uitgenodigd om aan te tonen dat het boeken van grote internationale namen absoluut geen must is om techno van de bovenste plank door de speakers te horen knallen. Met dit nieuwe concept, dat in het voorjaar van 2005 een vervolg moet krijgen met nog meer belangrijke Nederlandse technoartiesten, wil de organisatie een statement maken dat hopelijk tot meer interessante boekingen voor techno-DJs van eigen bodem leidt. De reden voor dit initiatief is nadrukkelijk niet politiek van aard, maar het gevolg van de constatering dat de afgelopen maanden meer dan 85% van de artiesten op de technopodia van de zomerfestivals van buitenlandse origine was. Een ontwikkeling die nu al enkele jaren in stand wordt gehouden en die ervoor zorgt dat veel Nederlandse techno-DJs die zich in potentie op professionele basis volledig op techno zouden moeten kunnen richten bij gebrek aan boekingen noodgedwongen van die wens af moeten zien. Bovendien belemmert het voortdurend boeken van buitenlandse artiesten de doorstroom van Nederlands talent. Dat dit geen goede zaak is voor de landelijke technoscene mag duidelijk zijn. Bij de keuze voor de DJs op NL: Technoland hebben naast de geijkte criteria ook de werkzaamheden van de artiest voor de Nederlandse technoscene en zelfs diens regionale afkomst een rol gespeeld. Dit om een zo gebalanceerd mogelijke line-up tot stand te brengen die representatief is voor de gehele Nederlandse technoscene en waarmee het evenement ook zo breed mogelijk gedragen wordt.

Met trots presenteert NL: Technoland daarom de programmering in de vier zalen.

Zaal 1: Hard/Energiek Nederland kent een roemrijke traditie als het gaat om harde dancestromingen. Ook binnen de techno is het harde genre ontzettend populair. Dat de grote zaal het domein is van de DJs en een live-act die zich gespecialiseerd hebben in harde energieke techno is geen verrassing.
Verdine Bel
Jan Liefhebber
Carlos Rios vs Vincent de Wit (LIVE)
Miss Djax
Luna

Zaal 2: Groove/Melodieus Zaal 2 wordt gehost door Tomorrow. Bij deze organisatie draait het om de techno waarin warme melodien en sfeervolle percussie centraal staat en op NL: Technoland mag deze sound niet ontbreken. Techno met gevoel dus, opdat niet vergeten wordt dat techno ook diepgang kan hebben en meer is dan energiek doorbeuken.
Estroe
Joachim
Quazar (LIVE)
Steve Rachmad
Phonopunk

Zaal 3: Experimenteel/Minimaal NL: Technoland kent een derde zaal voor de liefhebber van techno die minder makkelijk in het gehoor ligt. Hier staan heren die gewoon hun eigen ding doen in plaats van te draaien wat het grote publiek wil horen en juist daarom worden ze zo gewaardeerd. Op NL: Technoland is Zaal 3 het domein van de puristen die ook wat langer de tijd krijgen.
Darko Esser
Bart Skils
Pat Moreland
K.Cee

Zaal 4: Talent/Breed NL: Technoland breekt een lans voor de artiesten van eigen bodem opdat de jongere lichting de hoop en het doorzettingsvermogen blijft houden om vast te houden aan de droom om ooit professioneel als DJ en producer te kunnen werken. Voor deze eerste editie staan in Zaal 4 vier jonge DJs centraal die klaar zijn voor de stap naar het grotere podium.
Wesz
Invite
Alex O Rion
Ritzi Lee

Voor een uitgebreide motivatie waarom de betreffende artiesten een plaats verdienen op NL: Technoland verwijzen we naar de flyer en de op korte termijn operationeel zijnde website.

Kaarten voor NL: Technoland bedragen 22,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij alle filialen van TicketBox en de bekende voorverkoopadressen. Kaarten aan de deur kosten 27,50 euro. NL: Technoland duurt van 22.00 tot 06.00 en vindt zoals gezegd plaats in de Hemkade 48 te Zaandam. Voor de bezoekers die met het openbaar komen zullen pendelbussen rijden tussen de Hemkade en Zaandam CS.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws