Kindred Spirits Weekender

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Kindred Spirits laat al een tijdje van zich horen. In korte tijd hebben zij een vaste stek verdiend in Amsterdam en de harten gestolen van liefhebbers ver daarbuiten. Kindred Spirits promoot wereld muziek, met soul als de grote gemene deler. Tijdens de negende editie van het Amsterdam Dance Event zal het een weekend lang Kindred Spirits zijn in Paradiso! Wat kun je verwachten;

Freesoul Sessions (UK)
Bestaande uit Mark de Clive Lowe op keyboards, Kaidi Tatham (Agent K/Bugz in the Attic) op drums/percussion/keyboards en Cherie Mathieson, vocals.

Platinum Pied Pipers (US)
Detroit hiphop met oa DJ Waajeed van Slum Village

Alma Horton (Kindred Spirits en andere labels, US)
Stijl: Philly Soul
Wapenfeiten: Stond met de hit Hold it Down van 4Hero aan de wieg van broken beat.

Liquid Spirits (Kindred Spirits NL)
Stijl: live hiphopband, soul, funk
Wapenfeiten: Liquid Spirits is een nieuw Nederlands zevenkoppig collectief van muzikanten en producers die al geruime tijd bezig zijn in de vaderlandse pop- en jazzscene. Met o.a. zanger/rapper U-Gene en drummer Cyril Directie werken ze nu aan debuutalbum.

Jneiro Jarel (Kindred Spirits, US)
Stijl: hiphop met een zeldzame melodieuze, funky, soulvolle toon.
Wapenfeit: In 2002 stond How we do dis lange tijd #1 in de alternatieve hiphop lijst op mp3.com

Peven Everett (Kindred Spirits, US)
Stijl: Het best te omschrijven als organisch, melodieus en natuurlijk vol soul een mix van Afrikaanse en Latin ritmes, hiphop, funk en een vleugje jazz.
Wapenfeiten: Studio Confessions, lange tijd een diep bewaard geheim.

Breakestra (Stones Throw, US)
Stijl: niet van origineel te onderscheiden funk
Wapenfeiten: Onder leiding van breaks liefhebber Miles Tackett legt Breakestra de oorsprong van de hiphop bloot. Als tienkoppige band (Peanut Butter Wolf zingt/doet mee als Mixmaster Wolf) spelen ze waarheidsgetrouw de breaks na die hiphopproducers gebruikten als basis voor hun nummers.
Luisteren naar: Getcho Soul Together, Deuces Up Double Down EP, The Live Mix Pt. 2

Domu ( Rushhour en andere labels, UK)
Stijl: broken beat
Wapenfeiten: Dominic Stanton begon met drum n bass maar brengt nu een onstuitbare
vloed aan muziek uit onder verschillende schuilnamen als Umod, Yotoko, Blue Monkeys en Rima. Zijn broken beats zijn echter altijd herkenbaar. Luisteren naar: Up + Down als Domu, Wet Ink als Yotoko, Enter the Umod als Umod.

Lilian Vieira Samba Soul (BRA)
Stijl: akoestische funky Braziliaanse muziek uit de jaren zeventig
Wapenfeiten: De Braziliaanse Viera kwam naar Nederland om aan het Rotterdamse conservatorium te studeren en werd bekend met Zuco 103. Met Samba Soul speelt ze originele Braziliaanse muziek.

Benny Sings (Dox Records, Kindred Spirits, NL)
Stijl: tijdloze soulliedjes
Wapenfeiten: Schuchtere Tim van Berkestyn heeft een heerlijk gevoel voor muziek. In zijn thuisstudio speelt hij zelf instrumenten in en produceert als Benny Sings (naar Chet Baker Sings) nostalgische pop soul. Vorig jaar kwam het organische album Champagne
People uit en het titelnummer wordt nu gebruikt voor een chocoladereclame.
Quote: Mijn muziek is voor mensen die van mensen houden.

Ty (Big Dada Recordings, UK)
Stijl: Kontschoppende Britse hiphop/broken beats

Kindred Spirit Residents:
DJ Leroy, DJ Mr. Wix, DJ KC the Funkaholic, DJ Antal en RedNose Distrikt.

Kindred Spirits
Kindred Spirits presenteert sinds 2000 diverse artiesten in de grote en kleine zaal van Paradiso: Mark de Clive-Low, Dego (4 Hero, Talking Loud), Phil Asher, Fertile Ground, Viktor Duplay en vele anderen.
Als clubavond overschrijdt Kindred Spirits muzikale en culturele kaders door muziek en beats met een universele dimensie samen te brengen; muziek uit diverse genres, uit verschillende tijdperken en van alle werelddelen: van harde Latin tot melodieuze Afrobeat, van soulvolle Hiphop tot de meest a-syncopische Broken Beat.

Kindred Spirits Label
De muzikale ontdekkingsreis van Kindred Spirits resulteerde niet slechts in een grote belangstelling vanuit het buitenland maar tevens in het gelijknamige label Kindred Spirits. Vanaf de eerste release in november 2002, een bewerking van Sun Ras Saga of Resistance door Theo Parrish, wordt het label nauwlettend gevolgd en gesteund door gezaghebbende journalisten, djs en muzikanten.
Vorig jaar werd op het Amsterdamse label een Sun Ra dedication album uitgebracht. Dit eerbetoon oogstte internationaal veel lof en haalde zelfs de New York Times na een optreden in de Big Apple. Bovendien werd het album uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar door Gilles Peterson van BBC Radio worldwide. Op dit ogenblik worden hoge ogen gegooid met de nieuwe release van Build An Ark, door KindaMuzic reeds uitgeroepen tot album van het jaar.

Artwork
Ook de vormgeving van grafisch design duo Machine is niet onopgemerkt gebleven. De nieuwe blue note standaard waaraan zij werkten kreeg in twee jaar tijd veel bijval.
Vanaf donderdag 3 september is het werk van Machine te zien in het Stedelijk Museum.
Kindred Spirits Weekender wordt donderdag 21 oktober geopend in Tommyz Toko in Amsterdam met een overzichttentoonstelling van de Kindred Spirits vormgeving van Machine.

Programma
Vrijdag & Zaterdag 22 en 23 Oktober in Paradiso Amsterdam
Donderdag 21 Oktober opening overzichttentoonstelling van Kindred Spirits in Tommyz Toko.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws