JEFFERSON’S HIGH FIVE 128

Partyscene Redactie | 2 september 2004
headlines



Ik zal je eerlijk zeggen dat ik weinig ervaring heb met de EFX-500, de effecten op de Pioneer DJM-600 zijn voor mij ruim voldoende, teveel fx leidt alleen maar af van de muziek. Mits met mate gebruikt, kan zo’n fx-unit zeker wel een mooie aanvulling zijn.

Wat zit er dan allemaal voor moois op de EFX-1000?
Een 24bit/96kHz sampler en een 32-bits soundprocessor.
Natuurlijk een Delay, Echo, Trans, Flanger en Phaser, dat is op zich niks bijzonders, maar voor het eerst kun je deze effecten ‘in sync’ gebruiken met je platen of cd’s, ofwel de EFX-1000 zorgt ervoor dat de effecten gelijk lopen met het tempo van de muziek.
Ook zitten er soundeffects op, zoals Jet, Wah, Phase, Zip, Humanize en Vocoder, die je eenmalig kunt gebruiken of in een Loop.

Er zitten nog veel meer interessante effecten op.

Het enige nadeel is de prijs, want de adviesprijs is maar liefst $ 1000.

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- ERIC PRYDZ – HUMAN BEHAVIOUR / PRYDA
Een producer om in de gaten te houden, deze Eric Prydz. Deze eerste release op zijn eigen Pryda label is-volgens mij, dan- zijn beste werk tot nu toe. ‘Human behaviour’ is voor mij al een future-classic, de track is supersfeervol en een beetje melancholisch, maar rockt ook nog eens, echt zo’n nummer dat je opzet na een paar stampers, als een soort rustpuntje. Oogjes dicht, handjes in de lucht...
Ik heb me laten vertellen, dat de eerste persing van ‘Human Behaviour’ al helemaal op is en dat de plaat momenteel wordt bijgeperst.

2- JACKFORD FILES – MAKE YOU JACK / HIPSTER
Geen idee wie hierachter zitten, maar deze bootleg is erg cool. Met de beats van ‘No longer’ van de Wiggs en de vocalen uit de oude Felix track ‘It makes me crazy’ hebben ze een dikke Jackhouse track gemaakt. Fonky shit!

3- CHRIS J & S. CABLE – HAPPY HOUR / SPACED OUT-MUSICAL JOURNEYS
Spaced Out is een label uit Canada en bracht al eerder werk uit van Jay Tripwire en Patrick Turner. Chris J (Chris Kowalski) produceerde deze 12” samen met Steve Cable en het resultaat is prettige Deephouse. Mijn favoriete track is ‘Happy Hour’, die heeft een hele lekkere baslijn.

4- P.TURNER & CHRIS J – MEMBERS ONLY / TURNAROUND-MUSICAL JOURNEYS
Chris J. is een bezig baasje, want ook deze 12” is mede van zijn hand. Ditmaal werkt hij samen met Patrick Turner. Dit is de eerste 12” op het nieuwe label van Sen-sei uit San Francisco. Behalve het origineel staan er ook remixen op van Sen-sei, Jeno en dj NAZ. Een gevarieerd aanbod aan mixen, je vindt er zeker een lekkere mix bij!

5- MARRIOTT & BROWN – TIME OF OUR LIVES / ILLEGAL BEATS PROMO
Het Illegal Beats label dankt haar bekendheid aan de succesvolle releases van Kid Creme, die volgens mij ook mede-eigenaar is. Op deze 12” van Marriott & Brown staat een remix van de Nederlandse dj Prom, een jonge veelbelovende producer, die ook platen uitbrengt op labels als Elan en Houseworks. Zijn remix klinkt lekker Frans, zit strak in elkaar en zal het op de dansvloer zeker goed doen! Op de andere kant staat een Re-edit van Prom’s mix door Richard Grey.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws