Cultuurnacht 2004 Den Haag

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De nacht waarin,; het ondergrondse langzaam de putdeksels omhoog duwt, een carwash op je terras verschijnt, je overvallen wordt door een videodrive-in, 3D laser projecties je vijver onveilig maken, je ineens weet wat er onder poppenkastmode verstaan wordt, Detroits eigen auto-industrie walk-of-fame Den Haag aandoet, je anders nooit te weten was gekomen dat hip-hop ook in 6 talen kan, de auto van je kapper op het Spuiplein staat, Robodok-like installaties wel erg dicht bij het Stadhuis staan, je jezelf afvraagt waar die schilders in dat nomadenkamp nu eigen vandaan komen, Den Haag verlicht wordt door projecties op King-Kong formaat, het wasmachineruimtevaartstation uit de lucht komt vallen en owhjah,.. je bijna vergeet dat er ook bier, DJs en bands waren,



Op de CultuurNacht gebeuren rare dingen,

De CultuurNacht was in 2003 zonder twijfel d nieuwkomer in Nederlands cultuurland. Door het multidisciplinaire en steeds innoverende concept en een verbreding van het vooruitstrevende (internationale) programma-aanbod kan het nauwelijks anders zijn dat, met de komende editie, een sterk initiatief op weg gaat naar een eervolle jaarlijkse traditie.

Moderne dans op een poppodium, theater vanuit de vensters van een hotel en hiphop in de bibliotheek zullen op de avond en in de nacht van zaterdag 25 september overtroffen worden door een stedelijk spektakel van kunst en cultuur, vr en veelal dr jongeren. Dogtroep, industrile installaties, internationale rappers, 3D laser projecties, Henk Schiffmacher, progressieve videokunst en vette Detroit Techno zijn slechts enkele high-lights, die het programma op meer dan 20 locaties (o.a. rond het Spuiplein, Grote Markt en het GEM) zullen bepalen. Kortom, TODAYS ART zie, hoor, voel, ruik en ervaar je in een ongekende sfeer in heel Den Haag tijdens: de CultuurNacht, zaterdag 25 september 2004.

Via www.haagsuitburo.nl en alle kassahoudende deelnemende locaties zijn er voor 10 zogenoemde zap-passen verkrijgbaar die toegang geven tot de 25 CultuurNacht locaties.

Behalve toegang tot het evenement zelf geeft een zap-pas ook 2,50 korting op de twee slotfeesten die worden gegeven in Dudok en het Paard van Troje. Daarnaast kunnen bezoekers, op vertoon van de zap-pas, gratis gebruik maken van de speciale CultuurNachtBus die vanaf het Spuiplein naar het Gemeentemuseum GEM/Fotomuseum rijden. Opstappen doe je op het Spuiplein. Onderweg word je op gepaste wijze vermaakt door een legertje opgetrommelde dichters. Op Plein 1813 is er een tussenstop en zal je verrast worden door de Video Drive-in.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws