X-ecutioners in Nighttown

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Er was een periode dat turntablism bijna uitgestorven leek. Een sampler en een computer waren goed genoeg om dope beats te maken. Gelukkig is er met die trend gebroken. Steeds vaker hoor je weer het gescratch terug. De X-ecutioners, een DJ-collectief uit New York, zijn hiervoor medeverantwoordelijk. Ontmoet ze op 9 september in de Basement van Nighttown!

De X-ecutioners zijn vier draaitafel grootmeester uit New York City. De afzonderlijke leden - Roc Raida, Mista Sinista, Rob Swift en Total Eclipse - hebben hun strepen als DJ's en turntablists ruimschoots verdiend. Meerdere wedstrijden werden gewonnen en de leden traden op als DJ voor gerenommeerde hiphopacts als Common, Lord Finesse en Organised Konfusion.

De X-ecutioners (voorheen bekend als X-men) is toe aan album nummer 3. Na Built From Scratch en Scratchology komen ze met hun derde album in drie jaar, Revolutions. De cd's van de X-ecutioners zijn gevuld met door de afzonderlijke leden (voornamelijk Roc Raida en Rob Swift) geproduceerde tracks met gastrappers/zangers en uiteraard hun eigen turntable-kunsten. Sterk zijn vooral de scratches van de X-men en de gastvocalisten. Zo zijn o.a. Ghostface Killah, Black Thought, Saigon en Fat Joe op Revolutions te vinden. Hoogtepunten zijn Live from the PJ's en The Regulators. Revolutions is kwalitatief sterk en afwisselend album geworden. Dat wordt de show in Nighttown zonder twijfel ook!

X-ecutioners wordt gepresenteerd door National Phonographic en Nighttown.

DO 09.09 X-ecutioners
Zaal open 20.00 uur
EUR 10,- excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten
Voorverkoop bij Ticket Service, Plaatboef en Plato in Rotterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws