Regiofinales Grote Prijs van Nederland

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

JunkieXL, Brainpower, Green Lizard, Total Touch, Los Lane en Raymzter gaven zich ooit k over aan het oordeel van de Grote Prijsjury. De kersverse Regio Finalisten van 2004 maken grote kans om in de voetsporen te treden van deze oud-winnaars. Nighttown werpt zich op als strijdtoneel.

Tijdens de Regio Finales draait het naast muziek om twee dingen: natuurlijk allereerst het veroveren van een plaats op de Finales van de Grote Prijs op 2. 3 en 4 december. Nieuw is dat de acts de Nighttown Fanprijs en een optreden in de Rotterdamse poptempel in de wacht kunnen slepen. Ook dit jaar is de kwaliteit van de Regio Finalisten hoog en worden verschillende genres vertegenwoordigd. Van 24 tot en met 26 september zijn drie categorien actief in Nighttown: Singer/ongwriter, RnB/hiphop en Dance.

VR 24.09 Dance 21.00 uur
The Machine uit Rotterdam maakt een eclectische mix van oude en nieuwe substromingen binnen de dansmuziek. Drillem Is een Rotterdamse indietronics project, opgericht door La Kidda en producer/grafisch ontwerper Jillem. Live wordt Drillem ondersteund door grafische en fotografische visuals. Twee jongens uit Castricum, gedreven door luiheid, vormen Forced Evolution. Hun muziek is melig, origineel en gewoonweg leuk. Firefly uit Den Haag is een driemansformatie die de Grote Prijs van Zuid-Holland won. Met een eigen gezicht en zangeres Damar maken ze drumnbass met een warme tint. MC Gumshoe zal de avond hosten en DJ Kadir Pelit vult de wisselperioden met zijn platen. Na de Regio Finale kan je lekker doordansen en kijken naar Dave Illesmere en Thomas Vahe bij Sessions.

ZA 25.09 RnB/Hiphop 21.00 uur
Dwight Steven uit Rotterdam maakt een eigentijdse mix van RnB en pop. De laatste jaren werkt hij samen met producer Tony T-one Verdult. Zijn invloeden: Eric Clapton, NSYNC en Boys 2 Men. Secure uit Rotterdam, maakt een mix van R&B en soul en neemt ook de choreografie voor eigen rekening. Trezure Soze uit Delft heeft een duidelijke eigen stijl. Opgegroeid in een multiculturele omgeving verwerkt Trezure Soze hieruit elementen in zijn muziek. Yes-R is een 17-jarige microfoonverslaafde uit Amsterdam n het neefje van Ali B (winnaar Beste Muzikantprijs 2003). Hij is al sinds zijn veertiende bezig met rap en het wordt tijd dat Nederland kennis maakt met zijn flows. Wreckitnize is een tweemansformatie uit Rotterdam. Ze brengen de sound van de jaren negentig terug door oude zeldzame platen te samplen. Ze wonnen hiermee de Grote Prijs van Zuid-Holland. MC Complex zal de avond hosten en DJ Philly vult de wisselperioden met zijn platen. Na de Regio Finale kan je lekker doordansen en grooven tijdens Urbantown.

ZO 26.09 Singer/Songwriter 15.30 uur
Dennis Holswilder uit Leiden brengt, na jaren ervaring als zanger van de band Jimmyhat, nu zijn eigen naakte waarheid ten gehore. Charlie De uit Rotterdam heeft een stem die je hart raakt, teksten die je vertwijfeld achterlaten en liedjes waarvan je na het beluisteren opgelucht ademhaalt. Lady Pip is een duo uit Laren en pas sinds kort bij elkaar. Pip Groot met sterke vocalen en Joost Kuper op gitaar. Chris Grem komt uit Oud-Beijerland. Hij brengt zijn opvallende melodien ten gehore in combinatie met zijn bijzonder stemgeluid. White Sands: Deze multi-instrumentalisten en story-telling wizards uit Den Haag brengen intieme en fragiele liedjes. Anderson, de winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland, maakt heerlijk in het gehoor liggende liedjes. Minco Eggersman (At the close of every day, The spirit that guides us) staat al klaar om zijn debuutplaat te produceren.

De grote namen van morgen zie je nu op de Regio Finales!


24/26.09 Regiofinales GPNL
EUR 5,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws