JEFFERSON’S HIGH FIVE 127

Partyscene Redactie | 26 augustus 2004
headlines


In 99% procent van de winkels knalt er sowieso dance uit de luidsprekers, in de wat grotere kledingzaken staat er zelfs een dj te spinnen.
En wat dacht je van de kapper of de coffeeshop, de smartshop, diverse restaurants, bij exposities, openingen, you name it...
Er is een heel subcircuit ontstaan, waar voornamelijk startende dj’s hun eerste stappen richting ‘onsterfelijke roem’ zetten.
Hoelang duurt het nog, voordat ik naar de bakker of de slager ga en daar mijn broodjes en biefstukje koop, terwijl er een dj in de hoek van de winkel staat te draaien?
Ik zag vanmorgen al een flyer liggen van de groenteman bij mij om de hoek, die ter gelegenheid van het nieuwe aspergeseizoen, dj Tiesto heeft geboekt.

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- NATHAN FAKE – THE SKY WAS PINK / BORDER COMMUNITY
Ik hoorde deze plaat voor het eerst op ‘5 Days off’, tijdens de set van Jori Hulkonen en het dak (van mijn schedel) ging eraf. Ik heb zelden zoveel ‘trainspotters’ langs de draaitafels zien lopen, om te kijken wat dit nou voor plaat was. De man achter deze topper is James Holden, want hoewel het niet zijn productie is (Nathan Fake is de producer), is hij wel verantwoordelijk voor de remix. Bovendien komt de plaat uit op Holden’s label Border Community. De productie is fenomenaal (wat een sound!) en de track zelf is diep, spannend, stuwend, melancholiek, ik kan zo nog wel even doorgaan...wat een trip!
Snel kopen deze plaat, je volume op 10 zetten en draaien maar!

2- DJ MADSKILLZ & D-RASHID – DANZA ACIDO / AZUCAR LTD.1
Salsa Lounge residents Dj Madskillz en D-Rashid zijn de mannen achter deze dikke Latin/Acid klapper. Madskillz heeft op zijn vorige releases al bewezen heel bekwaam deze 2 stijlen te kunnen laten samensmelten. Het superaanstekelijke Braziliaanse refreintje past wonderwel perfect bij de dikke 303 baslijn en de breakbeat-achtige beats. ‘Danza Acido’ is een goed opgebouwde track met genoeg variatie, en wordt volgens mij een hele dikke clubhit! Deze 12” ligt vanaf komend weekend bij je platenboer, wees er snel bij, want hij is gelimiteerd.

3- SEBO K. PRESENTS CHANGES – CHANNEL 124 / HIGHGRADE
Dit is mijn Acid tip van de week. Het Duitse label Highgrade heeft met de nieuwe release van Sebo K. een dikke clubhit in handen. De ingrediënten op ‘Channel 124’ zijn minimaal, maar zeer effectief. Coole sounds en fx en natuurlijk ontbreekt de roelerende 303 ook niet.
‘State of Desire’ op de andere kant is misschien nog wel beter, de track is wat dieper en spannender en de stem (“cause I want you now”) is ook goed gekozen. Sebo K. zit vanaf nu standaard in mijn platentas!

4- CHRISTIAN LINDER & SMG – FLAMES / PHONO ELEMENTS
Dit is al de 18e release op Phono Elements, toch had ik nog nooit van dit Duitse label gehoord. Christian Linder is samen met SMG verantwoordelijk voor deze diepe Tech-house productie, dit is overigens al Linder’s 4e productie op het label. ‘Flames’ bouwt langzaam op en gaat na ¾ van de track lekker los.
Diepe keys en fx nemen je mee de diepte in. Lekkere drugsmuziek! Ook de track op de andere kant is zeer de moeite waard.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws