RUitmarkt: ntweetje tussen jong en oud

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De jeugd heeft de toekomst. Dat dit ook geldt wat betreft cultuur, toont de Culturele Aftrap op zondag 5 september. Met het vooroordeel dat cultuur niet voor de jeugd is, wordt tussen 13.00 en 19.00 genadeloos afgerekend op het Schouwburgplein. Naast sterren als Ali B en Idols winnaar Boris op het hoofdpodium, biedt de editie van 2004 een mega kinderpodium op het Schouwburgplein, top-djs als Ronald Molendijk en Benny Rodriguez in de Kleinste Club en breakdance-, rap- en skatewedstrijden.

Op zondag 5 september opent Rotterdam haar culturele seizoen. Van 13.00 tot 19.00 uur kun je op en rond het Schouwburgplein genieten van gratis muzikale en theatrale voorproefjes. De Culturele Aftrap biedt muziek, theater, cabaret, dans en DJs. Op de informatiemarkt kun je alvast kennis maken met de nieuwe theaterprogrammas en maak je kans op gratis kaarten bij het Culturele Aftrapspel.

Voor de jongsten
In tegenstelling tot voorgaande edities, staat er in 2004 op het Schouwburgplein een kinderpodium voor een publiek vanaf vier jaar. Kom vooral kijken naar de show Had ik al gezegd dat je kon gaan zitten?, waarbij het gezelschap De Band krijgt kinderen er een bruisend popconcert voor de hele familie van maakt.

Jeugdtheater Hofplein brengt de voorstelling De club van lelijke kinderen, een musical van Koos Meinderts en Harrie Jekkers over een op hol geslagen generaal die het land wil ontdoen van alle lelijke kinderen. (5+ voorstelling)

Voor de jeugd
Ali B. : De Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost is HOT. Door zijn unieke combinatie van rap en stand-up comedy is hij momenteel de meest gevraagde hiphop artiest van Nederland. Zowel op het muziekpodium als in de theaters doet Ali B het complete grootstedelijke straatleven van de jeugd uit de doeken.

Zijn prettige stem en zijn talent om te entertainen hielden half Nederland menige zaterdagavond voor de buis. Op 5 september toont Boris waarom hij de absolute winnaar is van Idols!

Voor de oudere jongeren of de jongere ouderen
De jaren tachtig komen opnieuw tot leven met negen jaar Dolly Dots hits in een musical met Linda Wagenmakers, Froukje de Both en Charly Luske.
Maar ook jong theater met een scherp randje, fysiek cabaret met functioneel naakt en de grootste DJs in de Kleinste Club zullen het publiek op vele manieren vermaken.

Kom kijken op zondag 5 september en geniet van de gratis optredens, struin over de informatiemarkt waar vele theaters, musea en allerhande culturele instellingen zich presenteren en win gratis kaartjes bij het Culturele Aftrapspel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws