JEFFERSON’S HIGH FIVE 125

Partyscene Redactie | 12 augustus 2004
headlines


Ik kan me nog de tijd herinneren dat house een vies woord was en de gevestigde orde er niks mee te maken wilde hebben.
House was Drugs en Drugs is het werk van de duivel.
Nu gaan er tijdens de opening van de Spelen 18.000 sporters (we gaan er vanuit dat ze allemaal ‘clean’ zijn) paraderen op deze ‘duivelse’ muziek, wat een grap.
Je zou toch zeggen, dat het ook tot de lokale gemeenten in ons land moet zijn doorgedrongen, dat dance de popmuziek van nu is.
Het is volksvermaak en moet ook als zodanig gezien worden, dus weg met het drugs stigma en niet moeilijk doen met vergunningen en leuke initiatieven om een feestje te bouwen.
Dance is here to stay!

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------


1 GREGORY & JULIEN JABRE – SEAS AND SIRENS / POUSSEZ
Dit is de 4e in de serie ‘I love’ 12-es op het Franse Poussez label. Dit keer zijn dj Gregory en Julien Jabre de producers. Er staat helaas maar 1 track op de 12”, maar die is dan ook zeer de moeite waard! ‘Seas and Sirens’ is een mooie en meeslepende productie, de vocalen zijn erg op hun plaats en de productie is ook af. Sfeerplaatje!

2 LUCIANO & SERAFIN – FUNK EXCURSION / CADENZA
Elke release op het Cadenza label is weer spannende gebeurtenis, het is namelijk elke weer weer verrassend.
Dit is nummertje 4, het is een collaboratie tussen ‘grootmeester’ Luciano en –de mij onbekende-Serafin. Er staan 2 tracks op de 12”, ‘Voodoo’s Blue’ is eigenlijk niet meer dan (dikke!) beats. ‘Funk Excursion’ is de track waar het om gaat, het nummer bouwt langzaam en spannend op en swingt als een gek. Tegen het einde komt er (een voor Lucian zeer gebruikelijke) melodie bij. Cadenza rules!

3 LOPAZZ – MIGRACION REMIXES / GET PHYSICAL
De remixen op deze 12” worden verzorgd door de Minimal koningen van het moment, namelijk Ricardo Villalobos en Luciano.
Ik moet je zeggen, dat de mix van Villalobos me niet zoveel doet, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door meneer Luciano.
Zijn ‘Camaleon’ remix is een trip, Luciano gaat heerlijk de diepte in. De productie is, zoals we van hem gewend zijn, weer helemaal tiptop.

4 POPNEBO – MONSTERS, BOYS & GIRLS / TRAUMSCHALLPLATTEN
Nog meer moois uit Minimal Country, Popnebo zijn de producers en het label is Traum Schallplatten. ‘Monsters make love to night’ is een perfecte mix tussen Tech-house en Minimal, mooie akkoorden worden afgewisseld met coole sounds en vette beats. De track is zeer afwisselend, diverse thema’s lopen door elkaar heen. Voor zover ik weet is dit de derde release van Popnebo, een naam om te onthouden.

5 LISA SHAW – LET IT RIDE RMX / NAKED MUSIC
Dit zijn remixen van ‘Let it ride’ dat al eerder uitkwam op Naked Music. Ze hebben flink uitgepakt bij Naked, de remixen zijn gedaan door niemand minder dan Swag, Herbert, Speakeasy en Jimpster. Slim, want de mixen zijn hierdoor zeer divers en dus door veel soorten dj’s te draaien.
Mijn voorkeur gaat uit naar de mixen van Swag (mooi!) en Speakeasy (nog mooier!). Naked Music is goed bezig, want ook de vorige week verschenen 12” van Arvid is een juweeltje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws