Relschoppers @ Bloomingdale

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De politie heeft gisteravond op het strand van Bloemendaal aan Zee een groep van zeven Marokkaanse relschoppers opgepakt. De jongeren vielen de kok en bedrijfsleider van strandpaviljoen Bloomingdale lastig. Daarna sloegen ze de keuken kort en klein.

Er ontstond door nog onbekende oorzaak een vechtpartij tussen twee Marokkaanse bezoekers en de bedrijfsleider van het paviljoen. Na een handgemeen kwamen de jongens terug met een tiental vrienden om verhaal te halen. Daarbij ging het er volgens een politiewoordvoerder hard aan toe. Zo werd een medewerker van de strandtent op het hoofd geslagen met een integraalhelm. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding op. Daarna richtten de Marokkanen een ravage aan in de keuken.

Prikkelbosje
De politie was snel ter plaatse en kon zes jongeren aanhouden. Een andere herrieschopper wist te ontkomen via de duinen. Hij kon na een wilde achtervolging worden gearresteerd. De jongen baande zich in korte broek en T-shirt een weg door vlijmscherpe prikkelbosjes en weigerde - ondanks herhaalde sommaties - te stoppen. Daarop greep een politiehond letterlijk in. Het beest beet de Marokkaanse ruziemaker in zijn blote knie. De verdachte gilde het vervolgens uit van de pijn. Hij is na zijn arrestatie afgevoerd naar een ziekenhuis. Alle verdachten zijn vermoedelijk afkomstig uit Amsterdam. Het is overigens niet de eerste keer dat Marokkaanse jongeren rotzooi trappen op het strand, badgasten sarren en reizigers lastigvallen in de trein naar Zandvoort. Vorig jaar was het ook geregeld raak en vormden de jongeren een groot probleem. Na klachten van strandpaviljoenhouders beloofde de politie sneller op te treden bij incidenten. Die belofte is nu waargemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws