JEFFERSON’S HIGH FIVE 123

Partyscene Redactie | 29 juli 2004
headlines


Het apparaatje is net zo groot als een gemiddelde digitale camera en heeft een opslagcapaciteit voor ongeveer 50 (!) speelfilms (om over het mogelijke aantal mp3’s nog maar te zwijgen). Op batterijen werkt de speler ongeveer 3 uur, ook kun je hem aansluiten op je televisie, dat is prettig, want de speler zelf heeft een scherm van 10 centimeter.
Het kopieeren van een dvd via je PC kost maar 3 minuten, dat is sneller dan de gemiddelde cd-brander.
Ook kun je via speciale websites films of belangrijke sport evenementen downloaden of online bekijken.
De richtprijs voor dit moois is ongeveer $ 400,= en zal hopelijk deze zomer nog uitkomen.

Dit is nog maar het begin van De Portable Revolutie, ik ben er zeker van dat er nog veel meer van dit soort draagbare mediaspelers op de markt gaan komen, waarbij je straks ook het internet op kan, kunt faxen en bellen, online kunt gamen, etc.
The future is now!


1- SIEG UBER DIE SONNE – HOT / TYRANT
Dit is de eerste release op het nieuwe label van Craig Richards. ‘Hot’ is het zeker, deze nieuwe 12” van Sieg uber die Sonne, deze plaat (die vrij uplifting begint) wordt gaandeweg dieper en dieper...en mooier. Vocoderstemmen, coole strings, het zit er allemaal in. Op de andere kant staan ook nog 2 coole remixen van Chris Duckenfield, alias Swag. Ganz tolle schallplatte!

2- THE YOUNGSTERS – CONFUSION / F-COM
Op het F-Com label verschijnt een dezer dagen de nieuwe 12” van de getalenteerde Youngsters, genaamd ‘Confusion’. Het origineel van deze track staat op hun laatste album ‘The army of 1.0’, maar voor deze 12” heben de heren een neiuwe mix gemaakt. Maar het gaat om de James Swayzak remix, die is helemaal het bommetje! Zijn combi van Minimal, House en een vleugje Acid is een muzikale traktatie. Diep, maar toch met een fonky swing voor de dansvloer. Dope!

3- AFROCADENCE – ACIDIC MASS / WHITE LABEL
Achter Afrocadence gaat Chris Bickley schuil, die al eerder platen uit heeft gebracht onder de naam Wintersun.
‘Acidic Mass’ heeft alle elementen in zich: Jackin’ beats, een reutelende 303 en wat ‘spoken words’.
Het resultaat is een hele dikke plaat, die menig dansvloer zal doen vollopen. Acid rulez!

4- M1 – INTERCEPTER EP / RZ RECORDS
RZ records is een onderdeel van de Brique Rouge club uit Frankrijk. Dit label gaat voor inspiratie terug naar de begindagen van de House, wat zoveel betekent als het sampelen van oude Trax-platen en die in een nieuw jasje steken. En ze doen dat helemaal geweldig. ‘Your only friend’ is voor mij de track van deze 12”, dikke baslijn, gefilterde vocalen en oldskool beats.


5- REYNOLD – WINNEMARK EP / MORRIS-AUDIO
Sam Rouanet, oftewel Reynold komt met een coole 4-tracker op het label Morris-Audio.
De tracks zijn zomers en uplifting en hebben allemaal een soort Reggae inslag. Mijn favoriete nummer is de titeltrack. Prima strandmuziek of om je set mee te beginnen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws