Mojo ontslaat elf medewerkers

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Evenementenorganisator en concertpromotor Mojo maakte vandaag aan het personeel bekend dat elf mensen per 1 oktober op straat komen te staan. Vier van de elf worden gedwongen ontslagen, de overige zeven krijgen de kans om de afdeling waar zij nu werken te verzelfstandigen met hulp van Mojo. Dat zegt Mojo-directeur Leon Ramakers. Zij kunnen hun huidige activiteiten voortzetten en mogen de portefeuille meenemen naar nog op te zetten zelfstandige bedrijven. Het gaat om de afdelingen Comedy, NL Boekingen en Management. De afdeling Special Events verdwijnt helemaal.

NL Boekingen boekt verschillende Belgische en Nederlandse bands in heel Nederland. Mojo Management behartigt de belangen van een aantal bands als Skik en Brainpower. Mojo Comedy doet de boekingen voor haar eigen stand-up comedians en organiseert ook eigen comedy avonden. Special Events tenslotte, organiseerde onder andere het Grote Concert des Levens en Chesterfield Labelland.

De plannen om te reorganiseren speelden al langer, geeft Ramakers toe. Tegenvallende bezoekersaantallen bij concerten en festivals hebben de zaak echter versneld: Over het algemeen gaat het met de grote internationale acts nog steeds goed. Maar de negatieve uitschieters zijn veel groter geworden. Daardoor was de reorganisatie noodzakelijk.

Jarenlang was de instelling van Mojo dat als je een goed idee had, je een stoel kreeg en aan de slag kon. Maar inmiddels zijn we een bedrijf waarin miljoenen euros omgaan. Kleine clubs als de vier genoemde afdelingen leveren dan weinig tot niets op. De afdeling Comedy heeft zelfs zes jaar lang verlies gedraaid. Ondertussen drukkt het wel enorm op de organisatie als geheel. Zolang het hartstikke goed gaat, kun je dat nog met de mantel der liefde bedekken. Maar in de huidige situatie niet meer.

Ramakers gaat ervan uit dat het opheffen van de vier afdelingen en het schrappen van 11 arbeidsplaatsen voorlopig genoeg is om Mojo als geheel winstgevend te houden. De reorganisatie is niet van hogerhand door het Amerikaanse moederbedrijf Clear Channel Entertainment opgelegd volgens de directeur: Ik sluit niet uit dat Clear Channel er op een gegeven moment wel op zou aandringen, maar dat was nu nog niet het geval.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws