Plastic Dance Festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De organisatie van het gratis toegankelijke Plastic Dance Festival heeft weer een reeks aansprekende namen toegevoegd aan de line-up. Naast Roog en Ricky Rivaro, waarmee al eerder overeenstemming was bereikt, komen ook Marcello, Jip Deluxe, Dennis Ruyer en Natarcia hun draaikunsten vertonen in IJmuiden aan Zee. Het Plastic Dance Festival wordt op zaterdag 14 augustus gehouden. Dat weekeinde valt precies tussen Dance Valley en Mystery Land in.

DJ Roog en DJ Ricky Rivaro draaien voornamelijk dance waarin melodielijnen en vocalen een hoofdrol spelen. Hun muziek kan het beste omschreven worden als feel good housemusic. Beide DJs hebben een aantal zomerse albums op hun naam staan, zoals The Sound of Love and Dedication 1 en 2 (Roog) en de Sundale-verzamelaars (Ricky Rivaro). DJ Marcello staat bekend om zijn aanstekelijke clubstijl. In de jaren negentig had hij een belangrijk aandeel in het succes van de Amsterdamse discotheek iT. Marcello behoort sindsdien tot de top van de Nederlandse DJ-scene. Hij is mede-verantwoordelijk voor de populaire Chemistry- en Rush-avonden in de hoofdstedelijke Escape Venue.

DJ Jip Deluxe heeft een druk dagje voor de boeg, want behalve in IJmuiden aan Zee wordt hij op zaterdag 14 augustus ook verwacht op de Fast Forward Parade in Rotterdam. In die stad staat ook Now & Wow, de prijzenwinnende club waar Jip n van de vaste DJs is. Zijn stijl omschrijft hij zelf als funky ass house music. Dennis Ruyer is vooral bekend als DJ van Radio 538, waarvoor hij sinds 2000 werkzaam is. Zo nu en dan vindt hij het heerlijk om een dansvloer in vuur en vlam te zetten. Dat kunstje vertoonde Dennis al twee keer eerder in IJmuiden en hopelijk gaat dat hem op 14 augustus weer lukken. De organisatie van het Plastic Dance Festival is erg blij met zijn komst, want ook hij moet dezelfde dag in Rotterdam draaien. DJ Natarcia behoort tot de beste vrouwelijke DJs van ons land. Ze startte haar carrire in 1988 als danseres van de houseband Fierce Ruling Diva (Rub It In). Twee jaar later kroop ze zelf achter de draaitafels en inmiddels is Natarcia vaste DJ van de Rotterdamse discotheek Las Palmas en Club Stalker in Haarlem.

Het Plastic Dance Festival wordt gehouden bij Strandpaviljoen La Bella Vita, Eetcaf IJmuiden aan Zee en Brasserie Het Zandhuis. Op iedere locatie draaien drie DJs. Het gratis toegankelijke festival begint om 18.00 uur. IJmuiden aan Zee is uitstekend bereikbaar met de bus, fiets en de auto. Het grote parkeerterrein biedt plaats aan ruim 2000 autos. De organisatie adviseert festivalgangers die met de auto komen om een BOB aan te wijzen. Op de route naar het IJmuiderstrand worden regelmatig alcoholcontroles gehouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws