JEFFERSON’S HIGH FIVE 122

Partyscene Redactie | 15 juli 2004
headlines




De CDX verschilt in één opzicht met alle andere cd-spelers, want je draait op de CDX met echt vinyl.
De speler ziet er uit als een Hi-tech platenspeler, hij heeft ook dezelfde afmetingen. Je werkt met een slipmat en speciale platen (worden bij de speler geleverd), er zit alleen geen arm op.
De pitch zit ook op een andere plek, lijkt me wel even wennen.
Er zitten fx op, een beatkeeper, je kunt loopen en zelfs scratchen, ook speelt hij (niet onbelangrijk) mp3’s.
Check voor meer details de Numark website, ik heb er zelf nog niet mee gespeeld, maar de dingen die ik heb gelezen en de videobeelden die ik heb gezien, waren erg positief.
Hij komt qua uiterlijk en afmetingen het meest overeen met de ‘gewone’ draaitafel, iets wat voor veel dj’s toch erg belangrijk is.
Ik zet mijn geld voorlopig nog even op de Technics speler.

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- SUNSET PEOPLE – MIFUNE / PHYSICAL
Het origineel van ‘Mifune’ zou zo op een Terry Lee Brown cd kunnen staan, relaxte Deephouse/Minimal sounds en mooie synth akkoorden. Op de andere kant staat een erg fijne remix van Martin Landsky, hij maakt er een Reggae-achtige mix van. Ook hoor ik wat Acid en Afro voorbij komen. Twee bruikbare mixen!

2- MARC ROMBOY VS BOOKA SHADE – EVERY DAY OF MY LIFE / SYSTEMATIC
Het origineel is een lekkere House tune met Elektro en Disco invloeden, maar de remix van Martin Landsky op de andere kant is mijn favoriet. De track moet het hebben van de dikke baslijn, die wordt afgewisseld met korte stem samples en heeft een lekkere drive. Lekkere oldskool sounds!

3- VARIOUS ARTISTS – KOMPAKT 100 / KOMPAKT
Kompakt viert feest, niet alleen vanwege hun 100e release, maar zeker ook vanwege hun populariteit.
De Minimal explosie betekent goede zaken voor dit Duitse label, aangezien Kompakt voornamelijk Minimal producties uitbrengt. Ze pakken flink uit op hun 100e release, maar liefst 4 plaatkanten vol mooie muziek.
Niet alles is even sterk, maar er staan toch een paar hele fijne producties op deze 4-dubbelaar.
Mooi overzicht van de stand van zaken in Minimal land!

4- FRED EVERYTHING – LIGHT OF DAY RMX / 20-20 VISION
Fred Everything heeft zijn nieuwe album klaar voor het label 20/20 Vision, ter gelegenheid daarvan verscheen er onlangs al een sampler met 4 tracks van dat album. Nu is er ook een 12” met remixen van tracks die op het album staan. Behalve van Maurice Fulton en Jimpster, staat er ook een hele vette remix op van Rob Mello. ‘Find your way’ is een swingend werkje met een lekkere baslijn en funky beats, dansvloersucces verzekerd!

5- D. DIGGLER – TROPP / RESORAL
Deze Duitse producer heeft in de afgelopen jaren al menig mooie plaat uitgebracht, ook zijn laatste 12” op het Resoral label mag er wezen. De a-kant kun je overslaan, want die is niet bijzonder, maar de track ‘Tropp’ op de andere kant is een topper. “Trop’ heeft een hypnotiserende werking door de diepe, slepende beat met daaroverheen bizarre synths en coole stabs. Erg vet! Ook ‘Wasserstrasse’ is een fijn nummertje van Herr Diggler.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws