JEFFERSON’S HIGH FIVE 120

Partyscene Redactie | 1 juli 2004
headlines


--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- VERNON DOUGLAS AND TYLER LEWIS – RIGHT, RIGHT / DEEPEN DISCS PROMO
Dit is de 6e release van Deepen Discs, een relatief nieuw label uit Vancouver, Canada. Vernon Douglas en Tyler Lewis tekenen voor de productie van deze 12”.
‘a Fine piece of Acid’ is een lekkere oldskool Acid track, helemaal goed voor de sound van deze zomer. Ook ‘Right, Right’ op de andere kant is een fijn en funky nummertje, die baslijn rockt!
Prima 12” met 2 zeer dansbare producties, die vanaf nu standaard in mijn platenkoffer zit.

2- EASTCOAST BOOGIEMEN – BOOTY / AFTERSCHOOL PROMO
Eastcoast Boogiemen bestaat uit Ken Christensen en Juan Zapata, die al eerder platen uitbrachten op labels als Lowdown, Brique Rouge en Aroma. Er staan 4 tracks op de 12”, die niet allemaal even goed zijn, maar ze swingen wel. Ik ga voor de track ‘Booty’, die -zoals de titel al aangeeft- gemaakt is om op te dansen. Als je van Sneak en consorten houdt, check dan ook de nieuwe Eastcoast Boogiemen. Binnenkort in je patenzaak!

3- PROJECT BLUES BROTHERS – BREAKIN’ AWAY / PPE
Vanuit Duitsland komt dit werkje van Project Blues Brothers, ofwel Felix Houzer en Alex Dune. De track ‘Breakin’ Away’ wordt door de Fransman Dj Linus onder handen genomen, dat doet hij overigens helemaal niet verkeerd. Zijn remix is lekker diep met veel sfeer, doet me denken aan Akabu producties, zeker wanneer de vrouwenstem erbij komt. Het melodietje werkt ook zeer aanstekelijk. Aanrader!

4- RICARDO VILLALOBOS – 808 THE BASSQUEEN / LOFI STEREO CLASSIC
De ongekroonde koning van de Minimal, Ricardo Villalobos maakte voor hij bekend werd ook al mooie plaatjes. ‘808 Bassqueen’ komt oorspronkelijk uit 2000 en is nu op deze Lofi Stereo Classic weer (gelimiteerd) verkrijgbaar. ‘Bassqueen’ is een slepende en diepe track met mooie synths, bijna hynotiserend mooi. Ook de andere track ‘Filtadelic’ van Steve Bug is een fraai stukje werk.

5- DANO – IT’S MY HOUSE! / RED MELON
Op deze nieuwe Red Melon laat Dano die uit de US, niet de Nederlandse) zich van een vrij stevige kant horen en dat bevalt me prima, moet ik zeggen. ‘It’s my House!’ moet je een beetje omlaag pitchen, want hij is wel erg snel, maar de groove is supervet. Ook het (bijna) irritante geluidje wat er halverwege bijkomt swingt als een dolle. Ik hoorde Funk d’Void hem draaien tijdens Sonar en hij klinkt hard echt helemaal goed! Check it out!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws