Metropolis in Town @ Nighttown (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op de eerste zondag van juli vindt traditioneel het Metropolis Festival plaats in Rotterdam. In het kader van Metropolis in Town is in Nighttown op zaterdag 3 juli een bijzondere clubavond: Somethin Else. Zondag gaan de deuren van de poptempel om 20.00 uur open voor de officile Metropolis Afterparty.

Metropolis in Town: Somethin Else
In het kader van de officile pre-party van het Metropolis festival organiseert de stichting Multiarea Somethin Else, een nieuwe belevenis op het gebied van uitgaan. Op dit unieke evenement wordt de bezoeker meer voorgeschoteld dan alleen een DJ, een VJ en een drankje door de muziek te bundelen met kunst, theater en multimedia. Geheel volgens het motto van Metropolis (The Best Youve Never Heard Of) gaat Somethin Else de uitdaging aan om het uitgaanspubliek, dat doorgaans bestookt wordt met housebeats, te laten genieten van minder bekende elektronische muziekgenres, zoals brokenbeat, nujazz, deephouse, breakbeat, dub, nufunk, nusoul, en afrobeat. Daarbij wordt bewust aandacht besteedt aan artistieke impulsen en multimediale projecten die interactie uitlokken waarbij gevoel en emotie, nieuwsgierigheid en intelligentie op een verrassende manier worden aangesproken. Naast een live optreden van Scallymatic Orchestra volgen er geheel binnen de muzikale statement van Somethin Else DJ-sets van het MFP-collective, DJ Gene en van de Engelse DJ Ian Simmonds (!K7).

Metropolis Afterparty
De Nighttown-programmeurs zijn de dag erna tijdens het Metropolis festival op zoek naar de spannendste bands. Deze ontvangen een uitnodiging om in Nighttown (net als bijvoorbeeld The Roots met Ken Ishii) nogmaals het podium te beklimmen voor een (gezamenlijke) set op de afterparty. Bands als Smashing Pumpkins en The Offspring waren ook al te zien op dit muzikale toetje van Metropolis. Dit jaar spelen er weer genoeg opkomende acts in het Zuiderpark, dus wij zijn benieuwd wie we mogen toevoegen aan dit lijstje van illustere namen!

Phono geeft kaarten weg voor Somethin Else op zaterdag. Surf snel naar Give Aways!

ZA 03.07 METROPOLIS IN TOWN: SOMETHIN ELSE
Aanvang 22.00 uur
EUR 15,-

ZO 04.07 METROPOLIS AFTERPARTY
Aanvang 20.00 uur
Gratis entree

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws